Sushi-Salade

Ik hou heel erg van sushi, maar soms ben ik te lui, om deze te maken. Dus heb ik nu een weg gevonden, hoe ik de smaak van sushi kan toveren, zonder uren in de keuken bezig te zijn. En deze salade is perfect op warme zomerse dagen, als ik geen trek heb in iets warms.

INGREDIËNTEN

2 porties:

  • 125 g Sushi rijst ongekookt ( ik naam biologische Basmatirijst, gaat ook heerlijk met deze of gewone rijst )
  • 1/2 Avocado ( zonder pit en schil ca. 75 g )
  • 1/2 Komkommer ( zonder pitten ca. 140 g )
  • 50 g Radijs
  • 60 g Bosuitjes in Ringen gesneden
  • 2 Nori Bladen ( 5 g )

voor de dressing:

  • 5 g verse Gember ( heel fijn gehakt )
  • 1 Teen geperst Knoflook ( 4 g )
  • 15 ml Sesamolie
  • 25 ml Tamari of Kikkoman Soja Saus
  • 10 ml Rijstazijn
  • (5 g Nigella en Sesamzaad ter deco, hoef niet perse )

BEREIDING

Kook de rijst “al dente” niet te gaar, daarmee de salade niet te plakkerig, maar lokker wordt. Als deze net gaar is, spoel het koud af en laat goed uitlekken.

Was de radijs en snij in heel fijne plakken. Snij de komkommer doormidden en verwijder de pitten. Hiernaar snij ervan vinger lange dunne repen. Snij de avocado in kleine blokjes. Knip de nori bladen in heel fijne repen net als op de foto.

Doe de rijs met alle ingrediënten in een kom. Maak nu de dressing, indien jij alle ingrediënten goed met elkaar opklopt. Giet deze over de rijst mengsel en roer voorzichtig goed door, tot de hele mengsel met de dressing goed vermengd is. Stel even nog in de koelkast en laat 1/2 uur rusten. Eet  smakelijk 🙂

Voedingswaarde voor de hele salade: 811 C, 114.8 g KH, 20.6 g E, 29.6 g Vet en 6 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie: 405.5 C, 57.4 g KH, 10.3 g E, 14.8 g Vet en 3 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *