Mosaik Cake

Deze cake heb ik als kind heel graag gegeten. Mijn recept komt uit Turkije . Mijn Tante maakte deze heel vaak en die smaakte eens nog iedere keer goddelijk. Helaas smaakt mijn recept niet 100 % als die van haar, maar dit kan ook niet, omdat die “echte” met roomboter en “echte Leibniz Koekjes” wordt gemaakt. Ik heb dit recept natuurlijk verandert en ter plekke van roomboter vegan boter gebruikt en glutenvrije koekjes van Schär genomen. En toch smaakt deze heerlijk, omdat deze cake mijn herinneringen terug naar mijn kindsheid brengt. Deze momenten hebben wij toch alle ooit, de neemt een hapje, maakt je ogen dicht, en het smaakt net als bij moeders, of bij oma…….Iets verbind ons toch altijd met onze kindsheid.

INGREDIËNTEN

1 cake ( ik snij er 12 plakken van )

  • 200 g Glutenvrij naturel koekjes bijvoorbeeld deze
  • 50 g Kokosolie ( gesmolten )
  • 20 g Rauw Cacaopoeder
  • 30 g Rauw Pistazcnoten ( gepeld en gehakt )
  • 25 g Agave Siroop ( of meer naar smaak, of ander Zoetmiddel )
  • 1 g Vanille Extract
  • 35 ml Sojamelk

BEREIDING

Breek de koekjes in grove kleine stukken.

Smelt in een pan de kokosolie en laat afkoelen. Als die afgekoeld is doe de sojamelk, de agave siroop en de vanille extract erbij en roer goed door. Hak die pistazcnoten in kleine stukken. Voeg nu alle ingrediënten met de cacaopoeder op de gebroken koekjes brokken en vermeng alles goed met je handen. Niet Kneden !!! Echt goed door roeren, zodat alles met de cacaopoeder is vermeng. Leg nu een grote stuk vershoudfolie op de aanrecht en doe de deeg erop. Maak nu met hulp van de vershoudfolie een egale rol.

Als die rol goed is ingepakt en ingerold in de vershoudfolie, kan de cake nu over nacht in de koelkast rusten. De volgende dag kan jij er mooie plakken van snijden en met een lekker thee ok koffie opdienen 🙂 Lekker smullen maar, omdat die heerlijk licht smaakt en niet zwaar op de maag ligt. 🙂

Voedingswaarde voor de hele cake: 1286 C, 96.7 g KH, 18.2 g E, 91.1 g Vet en 16 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 plak van 12 plakken : 98.9 C, 8.1 g KH, 1.5 g E, 7.6 g Vet en 1.3 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *