MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Mosaik Cake

Gebak Zoet & Hartig
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Deze cake heb ik als kind heel graag gegeten. Mijn recept komt uit Turkije . Mijn Tante maakte deze heel vaak en die smaakte eens nog iedere keer goddelijk. Helaas smaakt mijn recept niet 100 % als die van haar, maar dit kan ook niet, omdat die "echte" met roomboter en "echte Leibniz Koekjes" wordt gemaakt. Ik heb dit recept natuurlijk verandert en ter plekke van roomboter vegan boter gebruikt en glutenvrije koekjes van Schär genomen. En toch smaakt deze heerlijk, omdat deze cake mijn herinneringen terug naar mijn kindsheid brengt. Deze momenten hebben wij toch alle ooit, de neemt een hapje, maakt je ogen dicht, en het smaakt net als bij moeders, of bij oma.......Iets verbind ons toch altijd met onze kindsheid.

INGREDIËNTEN

1 cake ( ik snij er 12 plakken van )
  • 200 g Glutenvrij naturel koekjes bijvoorbeeld deze
  • 50 g Kokosolie ( gesmolten )
  • 20 g Rauw Cacaopoeder
  • 30 g Rauw Pistazcnoten ( gepeld en gehakt )
  • 25 g Agave Siroop ( of meer naar smaak, of ander Zoetmiddel )
  • 1 g Vanille Extract
  • 35 ml Sojamelk

BEREIDING

Breek de koekjes in grove kleine stukken. img-2605.jpgimg-2606.jpg Smelt in een pan de kokosolie en laat afkoelen. Als die afgekoeld is doe de sojamelk, de agave siroop en de vanille extract erbij en roer goed door. Hak die pistazcnoten in kleine stukken. Voeg nu alle ingrediënten met de cacaopoeder op de gebroken koekjes brokken en vermeng alles goed met je handen. Niet Kneden !!! Echt goed door roeren, zodat alles met de cacaopoeder is vermeng. Leg nu een grote stuk vershoudfolie op de aanrecht en doe de deeg erop. Maak nu met hulp van de vershoudfolie een egale rol. img-2607.jpgimg-2610-e1497978649429.jpgimg-2611-e1497978718813.jpg Als die rol goed is ingepakt en ingerold in de vershoudfolie, kan de cake nu over nacht in de koelkast rusten. De volgende dag kan jij er mooie plakken van snijden en met een lekker thee ok koffie opdienen :-) Lekker smullen maar, omdat die heerlijk licht smaakt en niet zwaar op de maag ligt. :-) Voedingswaarde voor de hele cake: 1286 C, 96.7 g KH, 18.2 g E, 91.1 g Vet en 16 g Vezel Voedingswaarde voor 1 plak van 12 plakken : 98.9 C, 8.1 g KH, 1.5 g E, 7.6 g Vet en 1.3 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten