Peanut Pow(d)er Bars

Ingrediënten

ca. 14 stuks

  • 130 g Pindakaas puur met stukjes of ander Notenpasta naar Smaak
  • 80 g Kokosolie
  • 50 g Pekmez ( puur Druivenpuree/stroop zonder suiker ) of ander Zoetmiddel naar smaak

  • 120 g Havermout
  • 25 g gepoft Amaranth of gepoft Rijst
  • 25 g gepoft Quinoa ( of deze weglaten en 50 g van een soort gepoft graan gebruiken )
  • ( naar wens Gehakte noten, als men pindakaas zonder stukjes neemt of ander noten pasta neemt)
  • 100 g  pure Vegane Chocolade 75 %
  • 10 g Kokosolie
  • decoratie naar wens ( gehakte noten, grof zout, gedroogde bloemen, kokosrasp )

Ik verdubbel de hoeveelheid en maak meteen een goede voorraad voor de diepvries, dan heb ik altijd iets in huis 😉

Ook kan je bijna alle noten en notenpastas en de Pekmez met andere zoetmiddelen vervangen. Ter plekke van verschillende gepofte granen een soort nemen. Gepoft rijst is ook een goede idee 😉 En uiteraard kan je de pinda meel met havermeel, amandelmeel of ander notenmeel vervangen. Wees creatief en maak ieder keer weer andere smaken, andere decoratie enzovoort, dat doe ik ook altijd: Van Tahini, tot Cashewpasta, Gemende Notenpasta…   The sky is the limit 😉

Bereiding:

Doe de notenpasta, de kokosolie en de zoetmiddel in een pan en laat de ingrediënten op een laag pitje zachtjes smeuïg worden.

Vermeng in een grote kom de pindameel, gepofte amaranth, gepofte quinoa, de havermout en de gehakte noten

en voeg de gesmolten notenpasta-kokosolie-pekmez mengsel ertoe en roer alles goed door elkaar, tot een plakkerig mengsel.

Bekleed een diepe ovenschaal of een ander vorm met bakpapier en druk de mengsel goed aan, tot de deeg goed aan elkaar plakt. Omdat dit best een plakkerig mengsel is, neem ik altijd een achterkant van een glas, om het egaal glad te maken.

Zet de vorm voor 1 in de vriezer.

In de tussentijd kan jij de chocolade met de kokosolie au bain marie laten smelten. (de kokosolie maakt de chocolade smeuïger).

Belangrijk!!! Zet je decoratie al klaar naast de gesmolten chocolade, omdat deze heel snel bevriest tijdens de opmaak. Neem de vorm uit de vriezer, giet de chocolade overheen en decoreer meteen. Zet aansluitend weer in de koelkast, om de chocolade nog goed te laten opstijven.

Ik heb natuurlijk de dubbele hoeveelheid gemaakt en de éne vorm met bloemen en de ander met zout decoreert. Haal de vorm weer uit de koelkast en snij in vierkante stukken of repen, wat je maar wilt. Ik snij deze in vierkanten, zet ze in een papiervormpje, ziet leuk uit, en zo voorkom je, dat de bars aan elkaar plakken.

Ik doe een voorraad in de vriezer en een voorraad in de koelkast 😉 zo heb ik altijd een guitfree en verantwoord snoep in huis 🙂

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele recept : 2976 C, 142.2 KH, 85.9 g E, 222.2 g Vet, 34,3 g Vezel en 67.3 g Suikers

Voedingswaarde voor 1 bar van 14 stuks : 213 C, 10.2 g KH, 6.1 g E, 15,9 g Vet, 2.5 g Vezels en  4.8 g Suikers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *