Nou een UP TO DATE over mij

Inmiddels ben ik nu 7 jaren vegan door en door. Helaas heb ik over de jaren nog 10 stens erbij gekregen inclusief een hartinfarct en leef sinds 2019 met maar nog 35 – 40 % hartfunctie en een kunstheup erbij. Had ik toch toen al dat weten over vegan eten gehad, had ik mij zelf de een of ander stens en de kunstheup kunnen besparen. Wie weet…. Toen ik deze website begon, was er niet veel info over GEZOND vegan eten 

Natuurlijk, ik kon via internet de een of ander recept vinden, maar niet de puntjes op de i zetten. Klagen wil ik niet over mijn gezondheid, in tegen deel, ik kan misschien veel meer als de een of ander gezond persoon. Ik oefen 4 keer de week krachttraining, doe 1 keer de week een yogales en probeer elke dag op mijn 10.000 stappen te komen  ben niet moe, in tegendeel voel ik mij net als een duracell batterij  en dat heb ik toch weer er aan te danken, dat ik Vegan ben 

Weten over vegan eten heeft mij zo dorstig gemaakt, dat ik naar een 2 jarig opleiding ( ecodemy/Duitsland ) + 6 maanden ( civas opleidingen ) inmiddels voedingscoach ben geworden met oogmerk op gezonde voeding. Had ik toen al dit weten gehad, had ik mij zeker de een of ander ziekenhuis opnames kunnen besparen. ( ik had ook toen boven al geschreven, dat helaas de medicijnen en hun bijwerkingen bij mij ook een rol spelen op mijn gezondheid ) Maar ik zie in alles negatief eerst de positieve gedachtes !!!! Dank al dat, wat mij is overgekomen, weet ik nu meer over gezondheid. Ik wil niet gezond worden, nee, ik wil gezond blijven. En hier is een groot verschil !!! Waarom moet ik eerst gezond worden, als ik mij toch gezond kan houden

Ook zijn door de media inmiddels heel veel weetjes te lezen, de een duur opent de ander, men komt van een website naar een ander website…..zo dat ik niet maar vegan eet, ik probeer in alles duurzamer te leven. Voedsel weg gooien staat niet in mijn woordenboek, alles wordt verbruikt, ik let op mijn kleding, dat deze niet uit leer, wol, bont, zeide, ect. gemaakt is of een keurmerk is met duurzaamheid. Verder probeer ik overall op te letten: minder plastic, elektrisch rijden, boodschappen laten bezorgen, eigen moestuin, ect….. tuurlijk ben ik geen heilige, tuurlijk zou ik ook nog niet perfect zijn, toch probeer ik mijn voed afdruk in zakken milieu klein te houden.

Verder kunnen er actuele recepten zijn, die wel gluten inhouden. Dat komt daardoor, dat ik inmiddels goed tegen gluten kan, en in een gezonde eet patroon zijn juist volkoren producten aan te raden, mits men geen intoleranties of allergieën heeft.

Schreibe einen Kommentar