Lach-Mal-John / Lahmacun Pronto

Dit is de insider naam tussen mijn man en mij 😉 voor de bekende Turkse Lahmacun. Mijn man kan Lahmacun niet goed uitspreken ook niet goed onthouden. Hij vraagde mij, of er een makkelijkere naam was. Nee, er is helaas geen ander benaming. Maar ik probeerde het langzaam uit te spreken, zo dat hij het kon weer herhalen. Ik zij: Lah – Ma – Cun en hij herhaalde het op deze manier: Lach-Mal-Joen. Nou en zo was een nieuwe naam ontstaan 😉

Deze recept is niet het origineel recept. Dit is de snelle en super makkelijke manier. Als het snel moet gaan, is deze versie binnen no-time op tafel.

INGREDIËNTEN

6-8 stuks:

  • 6 – 8 Wraps naar smaak
  • 300 g Vegan gehakt of Hache vorbereid

Biologische vegan gehakt van Prolaterre. Thuisbezorgd. - goudenpompoen

  • 2 Rode Uien ( ca. 180 g )
  • 1 Rode en 1 Gele Paprika ( ca. 300 g )
  • 10 g Olijfolie
  • 10 g verse platte Peterselie
  • naar Smaak Turkse Pulbiber ( Peper )
  • naar Smaak Zout
  • 2 Tenen verse Knoflook ( 8 g )
  • 2 Tomaten ( ca. 150 g )
  • 250 g Gezeefd Passata
  • 50 g Tomatenpuree

BEREIDING.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel en snipper de ui. Was de paprika en snijd in reepjes. Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Hak de peterselie en knoflook fijn.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en paprika 3 minuten op middelhoog vuur.

Voeg het gehakt toe en bak het rul in ongeveer 5 minuten.

Voeg de tomaat en platte peterselie erbij en bak paar minuten mee.

Nu kan je de tomatenpuree en de knoflook kort mee aanbraden. Giet de passata erbij en breng met de pulbiber en zout op smaak.

Leg de wrap op de bakplaat en bestrijk met de “gehakt’ mengsel met hulp van de bolle kant van een lepel.

Verwarm de wrap ongeveer 15 minuten in de oven.

Bereid ondertussen de rucola of peterselie on de tzatziki.

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele recept : 1535 C, 193.9 KH, 73.3 g E, 52.5 g Vet,  g Vezel en  g Suikers

Voedingswaarde voor 1 Lach-Mal-John zonder garnering van 8 : 192 C, 24.2 g KH, 9.2 g E, 6.6 g Vet, g Vezels en   g Suikers

P.S.: Ik had nog mengsel over en kon zelf nog 3 plakken brood ermee besmeren en voor de volgende dag als lunch eten 😉

Dus nooit “oud brood” weggooien, je kan er mee nog altijd iets als pizza naar smaak maken 😉 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *