MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Pruimen Taart Easy Peasy

Desserts
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

8 porties:
  • 3 - 4 grote Pruimen ( ca. 380 g )
  • 180 g Havermeel of een ander Soort Meel ( geen Kokosmeel of Bananenmeel, wordt te droog ! )
  • 100 g gemalen Noten ( Ik heb hier Hazelnoten gebruikt )
  • 120 g Erythritol of ander Zoetmiddel
  • 10 g Wijnsteen bakpoeder of ander Bakmiddel
  • 2 g Bakingsoda
  • 4 g Kaneelpoeder
  • 2 g Vanille Poeder
  • 150 ml unsweeted Sojamelk of een ander plantaardig Drank
  • 10 ml Citroensap
  • 1 klein Banaan ( ca. 100 g )
BEREIDING Was de pruimen goed, ontpit deze en snij in mooie plakken en zet opzij. f99fcacb-eb40-4996-842b-b735fce4de54-1-201-a-scaled.jpegf5e78ad1-2908-4d27-bcc5-8495f2f212ae-1-201-a-scaled.jpeg Meng in een kom de havermeel, de gemalen noten, Erythritol, bakpoeder, bakingsoda, kaneel en vanillepoeder. 4a14307a-4a26-4b51-b2ce-625cfaa17c81-scaled.jpegfc7a4aa9-927d-42f0-91e7-a815b2349a92-scaled.jpeg Verwarm de bakoven op 180 graden ( hetelucht ). Bekleed een 20 cm grote bakvorm met bakpapier en besmeer de randen met iets plantaardig margarine of bakspray. f66b842c-a5fc-4a20-ac1b-71d847f53fae-scaled.jpeg11a58aaf-fd5d-430c-98dc-e7473f60049c-scaled.jpeg Prak de banaan in een blender met de sojamelk en de citroenwater. 971980d5-7e71-4218-be37-2aa87861206f-scaled.jpeg Giet de natte ingrediënten over de droge ingrediënten en vermeng alles tot een smeuïg deeg. 50b679a1-f5b3-4e9a-ace3-0fb37be20cea-scaled.jpeg3a4d0c1e-482f-4a4b-9b49-213b38ce6f25-scaled.jpeg Leg de pruimenplakken spiraalvormig op de bodem van de bakvorm, besprenkel de pruimen met iets suiker ( ik heb dadelsuiker gebruikt ) en giet de deeg er overheen. Zet de cake in de bakoven en laat 40 - 45 minuten bakken. ( Doe de priktest met een tandenstoker ) 2fb2f7b5-039e-4187-ac1a-1937f51eed5e-scaled.jpega658c3c2-18c9-4c6d-8209-d7a22f01cd58-scaled.jpegde70418a-32ef-4b2f-8b74-c92876394720-scaled.jpeg Haal de cake uit de bakoven en laat 20 - 30 minuten afkoelen. Neem een mooie plateau of dienbord en stoort de cake onderste boven. Je kunt 'm meteen nog licht warm opdienen of helemaal laten afkoelen en dan genieten. 0f175ddf-98f4-40e7-8faf-754a5a17137f-scaled.jpege305654f-4c9d-4152-8543-cd4dde8c5a8f-scaled.jpeg178af837-4f3b-42dd-90e7-b854d68760b0-scaled.jpeg EET SMAKELIJK!!!  Voedingswaarde voor de hele taart : 1603 C, 276.9 g KH, 44.5 g E, 76.4 g Vet en 38.6 g Vezel, 69.1 g Suiker  Voedingswaarde voor 1 taart van 8 : 200 C, 35 g KH, 6 g E, 10 g Vet en 5 g Vezel, 9 g Suikers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten