INGREDIËNTEN
8 porties:
- 3 - 4 grote Pruimen ( ca. 380 g )
- 180 g Havermeel of een ander Soort Meel ( geen Kokosmeel of Bananenmeel, wordt te droog ! )
- 100 g gemalen Noten ( Ik heb hier Hazelnoten gebruikt )
- 120 g Erythritol of ander Zoetmiddel
- 10 g Wijnsteen bakpoeder of ander Bakmiddel
- 2 g Bakingsoda
- 4 g Kaneelpoeder
- 2 g Vanille Poeder
- 150 ml unsweeted Sojamelk of een ander plantaardig Drank
- 10 ml Citroensap
- 1 klein Banaan ( ca. 100 g )
BEREIDING
Was de pruimen goed, ontpit deze en snij in mooie plakken en zet opzij.
![f99fcacb-eb40-4996-842b-b735fce4de54-1-201-a-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/350/f99fcacb-eb40-4996-842b-b735fce4de54-1-201-a-scaled-3754.jpeg)
![f5e78ad1-2908-4d27-bcc5-8495f2f212ae-1-201-a-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/350/f5e78ad1-2908-4d27-bcc5-8495f2f212ae-1-201-a-scaled-3755.jpeg)
Meng in een kom de havermeel, de gemalen noten, Erythritol, bakpoeder, bakingsoda, kaneel en vanillepoeder.
![4a14307a-4a26-4b51-b2ce-625cfaa17c81-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/350/4a14307a-4a26-4b51-b2ce-625cfaa17c81-scaled-3756.jpeg)
![fc7a4aa9-927d-42f0-91e7-a815b2349a92-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/350/fc7a4aa9-927d-42f0-91e7-a815b2349a92-scaled-3757.jpeg)
Verwarm de bakoven op 180 graden ( hetelucht ). Bekleed een 20 cm grote bakvorm met bakpapier en besmeer de randen met iets plantaardig margarine of bakspray.
![f66b842c-a5fc-4a20-ac1b-71d847f53fae-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/350/f66b842c-a5fc-4a20-ac1b-71d847f53fae-scaled-3758.jpeg)
![11a58aaf-fd5d-430c-98dc-e7473f60049c-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/350/11a58aaf-fd5d-430c-98dc-e7473f60049c-scaled-3759.jpeg)
Prak de banaan in een blender met de sojamelk en de citroenwater.
![971980d5-7e71-4218-be37-2aa87861206f-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/350/971980d5-7e71-4218-be37-2aa87861206f-scaled-3760.jpeg)
Giet de natte ingrediënten over de droge ingrediënten en vermeng alles tot een smeuïg deeg.
![50b679a1-f5b3-4e9a-ace3-0fb37be20cea-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/350/50b679a1-f5b3-4e9a-ace3-0fb37be20cea-scaled-3761.jpeg)
![3a4d0c1e-482f-4a4b-9b49-213b38ce6f25-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/350/3a4d0c1e-482f-4a4b-9b49-213b38ce6f25-scaled-3762.jpeg)
Leg de pruimenplakken spiraalvormig op de bodem van de bakvorm, besprenkel de pruimen met iets suiker ( ik heb dadelsuiker gebruikt ) en giet de deeg er overheen. Zet de cake in de bakoven en laat 40 - 45 minuten bakken. ( Doe de priktest met een tandenstoker )
![2fb2f7b5-039e-4187-ac1a-1937f51eed5e-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/350/2fb2f7b5-039e-4187-ac1a-1937f51eed5e-scaled-3763.jpeg)
![a658c3c2-18c9-4c6d-8209-d7a22f01cd58-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/350/a658c3c2-18c9-4c6d-8209-d7a22f01cd58-scaled-3764.jpeg)
![de70418a-32ef-4b2f-8b74-c92876394720-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/350/de70418a-32ef-4b2f-8b74-c92876394720-scaled-3765.jpeg)
Haal de cake uit de bakoven en laat 20 - 30 minuten afkoelen. Neem een mooie plateau of dienbord en stoort de cake onderste boven. Je kunt 'm meteen nog licht warm opdienen of helemaal laten afkoelen en dan genieten.
![0f175ddf-98f4-40e7-8faf-754a5a17137f-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/350/0f175ddf-98f4-40e7-8faf-754a5a17137f-scaled-3766.jpeg)
![e305654f-4c9d-4152-8543-cd4dde8c5a8f-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/350/e305654f-4c9d-4152-8543-cd4dde8c5a8f-scaled-3767.jpeg)
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor de hele taart : 1603 C, 276.9 g KH, 44.5 g E, 76.4 g Vet en 38.6 g Vezel, 69.1 g Suiker
Voedingswaarde voor 1 taart van 8 : 200 C, 35 g KH, 6 g E, 10 g Vet en 5 g Vezel, 9 g Suikers
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *