Pruimen Taart Easy Peasy

INGREDIËNTEN

8 porties:

  • 3 – 4 grote Pruimen ( ca. 380 g )
  • 180 g Havermeel of een ander Soort Meel ( geen Kokosmeel of Bananenmeel, wordt te droog ! )
  • 100 g gemalen Noten ( Ik heb hier Hazelnoten gebruikt )
  • 120 g Erythritol of ander Zoetmiddel
  • 10 g Wijnsteen bakpoeder of ander Bakmiddel
  • 2 g Bakingsoda
  • 4 g Kaneelpoeder
  • 2 g Vanille Poeder
  • 150 ml unsweeted Sojamelk of een ander plantaardig Drank
  • 10 ml Citroensap
  • 1 klein Banaan ( ca. 100 g )

BEREIDING

Was de pruimen goed, ontpit deze en snij in mooie plakken en zet opzij.

Meng in een kom de havermeel, de gemalen noten, Erythritol, bakpoeder, bakingsoda, kaneel en vanillepoeder.

Verwarm de bakoven op 180 graden ( hetelucht ). Bekleed een 20 cm grote bakvorm met bakpapier en besmeer de randen met iets plantaardig margarine of bakspray.

Prak de banaan in een blender met de sojamelk en de citroenwater.

Giet de natte ingrediënten over de droge ingrediënten en vermeng alles tot een smeuïg deeg.

Leg de pruimenplakken spiraalvormig op de bodem van de bakvorm, besprenkel de pruimen met iets suiker ( ik heb dadelsuiker gebruikt ) en giet de deeg er overheen. Zet de cake in de bakoven en laat 40 – 45 minuten bakken. ( Doe de priktest met een tandenstoker )

Haal de cake uit de bakoven en laat 20 – 30 minuten afkoelen. Neem een mooie plateau of dienbord en stoort de cake onderste boven. Je kunt ‘m meteen nog licht warm opdienen of helemaal laten afkoelen en dan genieten.

EET SMAKELIJK!!! 

Voedingswaarde voor de hele taart : 1603 C, 276.9 g KH, 44.5 g E, 76.4 g Vet en 38.6 g Vezel, 69.1 g Suiker 

Voedingswaarde voor 1 taart van 8 : 200 C, 35 g KH, 6 g E, 10 g Vet en 5 g Vezel, 9 g Suikers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *