INGREDIËNTEN
2 porties:
- 150 g Zilvervliesrijst
- 6 g Italiaanse Kruiden of Provencaalse Kruiden
- 1 Rode Ui ( ca. 100 g )
- 10 g Olijfolie
- 250 g Kastanjechampignons of paddestoelen melange
- 100 g Wortel
- 1 Courgette ( mijn courgette was 280 g )
- 2 Tenen Knoflook ( 4 – 8 g naar Smaak )
- 30 g Walnoten ( ongezouten )
- 10 g Platte Peterselie
- 5 – 10 g Amandelschaafsel ( 2- 5 g voor een persoon )
- Zout & Peper naar Smaak
BEREIDING
Bereid de rijst met de kruiden naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de groenten schoon en schil de ui, de knoflook en de wortel. Snij de ui in heel kleine blokjes, de courgette en de wortel in kwart plakken. De champignon kan je in vieren snijden. Hak de knoflook en de peterselie fijn. De walnoten worden grof gehakt.
Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui zacht aan. Voeg de champignons erbij en sauteer deze, tot de vocht is helemaal opgenomen.
Voeg de wortel en de courgette plakken ertoe en smoor deze bijt gaar. Geef de knoflook erbij tot deze een mooie bruine kleur heeft gekregen.
Zet de vuur van de fornuis op een lage pitje. Meng nu de gekookte rijst, de peterselie en de walnoten door de groente.
Dien de groenterijst op een board en garneer nog met amandelschaafsel.
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept : 1160 C, 162 g KH, 32 g E, 39.6 g Vet, 15.4 g Vezel en 27.3 g Suikers
Voedingswaarde voor 1 portie : 580 C, 81 g KH, 16 g E, 20 g Vet, 8 g Vezels en 14 g Suikers