Ferreroreo

Vroeger was ik gek op Ferrero Rocher ๐Ÿ˜‰ en ik denk, dat iedereen deze chocolade balletjes heel erg lekker vind. Nu heb ik meerdere keren probeert deze in een Vegan-jasje te stoppen, maar nog nooit goed gelukt ๐Ÿ˜‰ Ook probeer ik altijd de “guitfree” versie ervan te maken. Natuurlijk is mijn versie ver van de origineel Ferrero Rocher qua uiterlijk en smaak, maar komt heeeeeeel erg dicht bij ๐Ÿ™‚ Ook is dat een mooi versie voor iedereen, die gek is op Oreo koekjes ๐Ÿ˜‰ Dus dit is : Ferrero meets Oreo ๐Ÿ™‚

INGREDIร‹NTEN

16 stuks:

  • 1 Pakje Oreo Koekjes original ( 154 g )
  • 30 g Sojadrink zonder Suiker of ander plantaardig drankje
  • 90 g – 100 g Hazelnoten ongebrand en ongezouten
  • 40 g gepofte Quinoa
  • 50 – 80 g Chocolade naar smaak, ik neem altijdย  die fijne Bitter van Vivani met 75 % ( ik heb echter 40 g nodig gehad, en ik had er nog 40 g over van de 80 g – Reepย  en ging ik de rest gieten in een vorm en maakte mijn eigen choco reep, zie afbeelding heel beneden ๐Ÿ˜‰ )
  • 5 g Kokosolie

BEREIDING

Doe de hazelnoten in de bakoven en laat op 130ย  graden “bakken” tot dat zij een mooie goud licht bruin kleur hebben. Let op, dat deze niet verbranden, soms smaken de noten te bitter.

Houd er 16 noten heel en hak de rest heel fijn en zet op zij.

Doe de Orep koekjes met de scheut sojadrink of sojadrink in een blender en laat tot een klef deeg vermengen. En zet de deeg ca. 2 uur in de koelkast en laat opstijven.

Geef de Quinoa in een brede bord, omdat dalijk de balletjes erin worden gerold.

Haal de oreo-deeg uit de koelkast. Draai nu een voor een walnot grote ballen. Verstop er een hazelnoot erin en draai de bal weer helemaal dicht. Rol de oreo bal door de quinoa en zet op een ander bord.

Zet nu de bord met de ballen ca. 1 uur in de vriezer.

Ondertussen kan je de chocolade met de kokosolie in een waterbad smelten. Voeg de gehakte hazelnoten erbij en roer goed door elkaar.

Haal nu de oreo balletjes uit de vriezer en dep deze in de hazelnoot-chocolade mengsel en zet deze op een met bakpapier bekleed bord en zet deze in de koelkast.

P.S. : Ik heb er 16 balletjes gedraaid in de de grote van een walnoot, je kan ze naar wens ook iets kleiner maken en heb je er een paar balletjes meer ๐Ÿ˜‰

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele recept: 1831 C, 156.4 KH, 29.4 g E, 118.8 g Vet, 10.7 g Vezel en 72.8 g Suikers

Voedingswaarde voor 1 Ferreroreo : 114 C, 9.8 g KH, 1.8 g E, 7.4 g Vet, 0.7 g Vezels enย  4,6 g Suikers

Foto van de reep, die ik van de overgebleven gesmolten chocolade maakte:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *