Turkse Bulgur Salade – Kisir

Deze salade ontbreekt in geen een Turkse keuken. Meest wordt het als mezze ( antipasti ) opgediend en is heerlijk ook als bijgerecht, als lunch, of bij een party buffet. Het is geen grote kunst deze salade voor te bereiden, en is de salade in een handomdraai klaar. Deze is niet glutenvrij. Als je een glutenvrij variatie wilt, dan vervang de bulgur met quinoa 😉

INGREDIËNTEN

4 – 6  porties:

  • 240 g Bulgur ( te koop in de Turkse Toko )
  • 135 g Tomaten
  • 30 g Bosui
  • 30 g verse Platte Peterselie
  • 45 g Rode Ui
  • 2 Tenen verse Knoflook ( 10 g )
  • 110 g Tomatenpuree
  • 50 g Olijfolie ( koud geperst ) ( in de origineel recept komt er meer olijfolie erin, maar ik spaar liever wat aan calorieën 😉 dus wie wil, graag meer olijfolie erbij )
  • 5 g Turkse Pulbiber
  • 8 g Zout
  • 8 g Gemalen Komijnpoeder

BEREIDING

Doe de bulgur in een kom en giet er kokend heet water overheen, tot dat de bulgur overdekt is met water en zet op zij, daarmee het kan opstijven en garen.

Neem een ander grote sla kom en verwerk nu alle resterende ingrediënten als volgt:  Snij de tomaten in kleine blokjes van 1,5 tot 2 cm en doe deze in de kom, de bos ui word in ringen gesneden, de ui door de helft in dunne plakken ( net als op de foto ), pers de knoflook erbij, giet de olijfolie erover heen, hak de peterselie fijn, en voeg nu alle kruiden en de tomatenpuree erbij.

Ook komt de bulgur mee in de kom met alle ingrediënten erbij. Nu kan alles met elkaar goed vermengd worden, zodat de smaken goed door kunnen trekken. Laat de sla nog even half uur rusten in de koelkast.

Dien nu de salade op als hoofdgerecht, of als lunch, of als bijgerecht met andere groenten.

P.s. De salade smaakt de volgende dag nog beter en is ook 2 – 3 dagen goed houdbaar !

EET SMAKELIJK!!! 

Voedingswaarde voor de hele salade : 1460 C, 185.8 g KH, 33.7 g E, 56.9 g Vet en 23.7 g Vezel, 12 g Suiker

Voedingswaarde voor 1 portie van 4 : 365 C, 46.5 g KH, 8.4 g E, 14.2 g Vet en 5.9 g Vezel, 3 g Suiker

Schreibe einen Kommentar