Ouderwets Hangop Vegan

Hangop wordt vroeger heel vaak als dessert opgediend. Omdat tegenwoordig de schappen vol liegen met desserts en puddings, is deze manier van dessert helaas vergeten. Ik vind het altijd leuk, om mijn eigen dessert te maken. Want zo kan jij altijd zelf de smaak bepalen ūüėČ ¬†Heel vaak maak ik de basis hangop en cre√ęer ik elke keer opnieuw een nieuwe smaak. Zo wordt het nooit saai in mijn keuken ūüėČ

INGREDI√čNTEN

voor een portie van 450 g

  • 800 g Soja Kwark ( hiervan maken wij dan de Hangop = nog maar 450 g )
  • Kaasdoek/Theedoek of nylon Kousje
  • Maatbeker of een diepe Beker

BEREIDING

Hang op is een mooi basis recept, om je eigen yoghurt dessert te maken gewoon met iets fruit , chocolade, noten….. of voor een cake, taart…. maar uit deze basis hangop kan jij ook je eigen smeer „kaas“ cre√ęren.

Doe de Soja Kwark in een theedoek of in een kaasdoek, of als jij allebei niet hebt, neem gewoon een schoon kous panty uit de winkel.

Stulp de panty over een maat beker of een beker, welke voldoende diepte heeft. Trek de Soja Kwark tot de laagste punt van de kous en maak er dan een knoop.

( Ziet wel iets kreepy en grappig uit ūüôā maar het gaat uit eindelijk om de eind smaak ūüėČ )

Steek er een sate stokje of een lange metalen prikker door de panty, zo dat de kwark los kan uit hangen.

Zet de maatbeker in de koelkast en laat over nacht lekker uithangen, tot alle vocht uit de kwark uitgelekt is.

Hoe je op de foto kan zien, is er bijna 1/4 liter uitgelekt. Nu is de hangop klaar, om deze naar smaak te nuttigen. Denk aan fruit en noten erin,…. of toch liever pikant met kruiden als smeerkaas…..

EET SMAKELIJK!!!

Voedingswaarde voor 450 g hangop :¬†Kan ik helaas niet 100 % aangeven, maar ik hou mij aan de voedingswaarde van de Soja Kwark, die ik¬†genomen¬†heb en reken niet met de¬†oorspronkelijke 800 g ook niet met 450 g eindresultaat…… Ik reken met 600 g Soja¬†kwark :¬†¬†

Voedingswaarde:  306 C, 8.4 g KH, 28.8 g E, 17.4 g Vet en 0.6 g Vezel, 4.8 g Suiker

Schreibe einen Kommentar