MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Mousse au Chocolat Cake

Desserts
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

1 cake = 6 - 8 porties
  • 100 g vegan Backprotein van Unser Pflänzchen of ander glutenvrij meel
  • 80 g Erythritol of meer naar Smaak of ander Zoetmiddel
  • 30 g Maanzaad
  • 5 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakmiddel
  • 200 ml Unsweeted Sojamelk of ander plantaardig Melk
  • 1 grote of 2 kleine Bananen = 135 g Banaan
  • 12 ml Appelzijn
Choco-Mousse-Laagje:
  • 130 ml Aquafaba ( Uitleksap van Kikkererwten uit Blik )
  • 10 ml Citroensap
  • naar Smaak Zoetmiddel
  • Ik naam paar druppels een van mijn Flavo-Drops ( Aroma ), die zijn zonder Suiker en Calorien en zijn zoet genoeg voor mijn Smaak
  • img-2092-scaled.jpegimg-2093-scaled.jpeg
  • 80 g vegan Chokolade puur en gesmolten
  • 80 g Frambozen
  • 8 g Kokosrasp voor de deco
BEREIDING Verwarm de bakoven op 160 grad ( hetelucht ). Vet een rechthoekig springvorm met iets olijfolie of met bak spray ( bespaart paar extra vet calorieën ;-) ). Mijn bakblik hier is 20 cm lang. Ik heb mijn springvorm zowel met iets bak spay besproeit als ook met iets bakprotein bestrooit. Laat in een blender de banaan, de appelazijn en de Erythritol goed mixen. Zet deze dan even opzij. img-2058-scaled.jpegimg-2059-scaled.jpeg Vermeng in een kom de bakprotein met de bakpoeder en de maanzaad. Voeg vervolgens de banaan mix erbij en roer alles goed door tot een beslag. img-2060-scaled.jpegimg-2062-scaled.jpegimg-2063-scaled.jpegimg-2064-scaled.jpeg Giet de beslag in de springvorm en bak de cake 50 - 60 minuten in de bakoven. Haal de cake eruit en laat goed afkoelen. img-2065-scaled.jpegimg-2066-scaled.jpeg   Nu aan de slag voor de choco-mousse-laagje. Doe de Aquafaba in een vetvrij kom en mix tot een vaste witte slagroom. Dat heeft zijn tijd nodig. Druppel stapje bij stapje de citroenwater en de zoetmiddel erbij. Laat het geheel zolang mixen, tot jij een mooie witte beslag krijgt. img-2069-scaled.jpegimg-2070-1-scaled.jpegimg-2072-scaled.jpeg Smelt de chocolade au bain-marie op een water bad of in een kommetje in de magnetron. Zet even  op zij, om de gesmolten chocolade iets laten afkoelen. De  Aquafaba-schuim mag niet meteen smelten. Ik had deze keer deze chocolade genomen van Vivani: Giet de gesmolten chocolade langsaam in de schuim en roer voorzichtig door, tot je een mooi egaal mousse beslag krijgt. img-2073-scaled.jpegimg-2074-scaled.jpegimg-2075-1-scaled.jpeg Verdeel nu voorzichtig de chocomousse over de cake, decoreer met de frambozen en de kokosrasp en zet de cake nu in de koelkast, daarmee de mousse heerlijk kan opstijven. img-2076-scaled.jpegimg-2077-scaled.jpegimg-2078-scaled.jpeg Ik liet de cake zelf de hele nacht in de koelkast ;-) Jij kan natuurlijk ook ander fruit of ander decoratie voor jouw cake bedenken. Smaken en ideeën verschillen. Maak je eigen stijl en smaak ervan ;-) The sky is the limit ;-) EET SMAKELIJK!!!  Voedingswaarde voor het hele cake : 1339 C, 163.6 g KH, 96.3 g E, 67.9 g Vet en 20.5 g Vezel, 53.9 g Suiker Voedingswaarde voor 1 plak van 8 porties : 167 C, 20.5 g KH, 12 g E, 8.5 g Vet en 2.6 g Vezel, 6.7  g Suiker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten