Snijbonen Indiaans

INGREDIËNTEN

2 porties:

  • 400 g Snijbonen
  • 15 ml Olijfolie
  • 1 grote Rode Ui ( 100 g )
  • 250 ml gepasseerde Tomaten
  • 100 ml Water
  • 1 g Knoflook Poeder
  • 1 g Gram Masala
  • 1 g Gember Poeder
  • 1 g Kurkuma
  • ( Chili Peper naar Smaak )
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Was de bonen en maak deze schoon. Snij de bonen ( de naam zegt het al 😉 ) in kleine ruiten net als op de foto

Snij de ui in half ringen. Verwarm in een pan de olijfolie en fruit de ui erin. Laat het goed bruin worden, tot zij bijna verbrandt uitzien ( dat geeft meer smaak )

Voeg de bonen erbij en fruit mee. Voeg alle kruiden erbij en roer alles goed door elkaar.

Roerbak de bonen paar minuutjes mee en voeg de gepasseerde tomaten en water ertoe. Laat het geheel even opkoken. Doe de deksel op de pan en laat de bonen gedurende 25 minuutjes op een laag vuurtje pruttelen.

Deze gerecht smaakt heerlijk met rijst als bijlaagje. Of een lekker stukje brood, om erin te deppen….Yummi 😉

Voedingswaarde voor het geheel: 316C, 33.4 g KH, 13.3 g E, 15.5 g Vet en 14.7 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie: 158C, 16.7 g KH, 6.7 g E, 7.8 g Vet en 7.4 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *