Smeuïge Havermout Pap

Ik ben gek op Havermout Pap in alle variaties en vormen, met verschillende smaken. Ik probeer iedere keer de havermout pap een nieuwe jasje te geven, want zo word de pap NEVER en NOOIT zaai 😉 Deze is heel voedzaam 😉

INGREDIËNTEN

1 portie:

  • 40 g Havermout Vlokjes
  • 300 ml Unsweeted Sojamelk
  • 1 g Vanille Extract
  • 25 g Ruwe Cashew Noten
  • iets Water
  • 10 g Cacao Nibs
  • naar Smaak Zoetmiddel en Fruit

BEREIDING

Week de cashew noten in water en laat over nacht weken. Doe de havermout met de sojamelk en de vanille extract in een kom en laat ook over nacht in de koelkast rusten/wellen. Giet de volgende dag de cashew noten af en blend in een blender met iets water tot een smeuïge creme. Doe de havermout-melk-mengsel in een steelpan en laat op een laag vuurtjes langzaam koken en roer af en toe. Als de mengsel tot een pap gekookt is, zet de vuurtje uit. Doe de cashew crème en de cacao nibs erbij en roer alles goed door elkaar. Breng naar believen op smaak met zoetmiddel. Schep de mengsel in een kom en mak het met fruit af. Eet smakelijk. Deze manier van havermout pap is zooooooooooo lekker 😉

Voedingswaarde zonder zoetmiddel en fruit: 463 C, 32.5 g KH, 21.8 g E, 25.7 g Vet en 5.9 g Vezel

Schreibe einen Kommentar