Banaan-Yoghurt-Ijs

Deze Ijs is zoooooo makkelijk te maken en de basis recept bestaat maar uit 4 ingrediënten. Natuurlijk kan man ook dit  recept naar believen variëren en nieuw creëren. Laat je fantasie even gek doen 😉

INGREDIËNTEN

6 porties of meer :

  • 3 Bananen in Plakjes Gesneden en Bevroren ( 300g )
  • 300 g Soja Yoghurt ( zero sugar ) of naar Smaak normale Soja Yoghurt
  • 150 g Noten Pasta naar Smaak ( omdat ik voor een paar noten allergisch reageer, naam ik hier biologische Pindakaas van Horizon zonder suiker, maar je mag graag hazelnoot pasta, of amandel pasta nemen 😉 )
  • 50 g Vegan Chocolade ( Puur 75 % van Vivani )
  • ( voor de garnering misschien nog paar fruitstukken en en gehakte noten )

BEREIDING

Snij de banaan in plakken, doe deze in een vries zakje en laat over nacht in de vriezer.

Hak de Chocolade heel fijn of grof ( naar believen ) en zet bij zij. Meng de bevroren banaan, de soja yoghurt en de noten pasta ( hier de Pindakaas ) in een keukenmachine, tot een romig mengsel is ontstaan.

Schep de mengsel in een vriesbakje. Voeg de gehakte chocolade erbij en roer erdoor.

Zet de bakje in de vriezer. Als het snel zou gaan, zijn 25 tot 30 minuten voldoende. Ik laat het geheel in de vriezer en als ik ijs wil eten, haal ik de bak uit de vriezer en laat 20 minuten in de koelkast langzaam ontdooien. Zo vind ik het lekkerst 😉

Tip: Het is altijd handig paar bananen in plakken te snijden en in de diepvries te doen. Per banaan neem ik een zakje.

Voedingswaarde voor het geheel: 1627 C, 109.1 g KH, 59.2 g E, 106.5 g Vet en 19.8 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie van 6 porties: 271 C, 18.2 g KH, 9.9 g E, 17.8 g Vet en 3.3 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *