Tzatziki of de wel Cacik ( in Turks) is van oorsprong een yoghurt dip voor vlees, döner, wraps, gevulde wijnbladen, gevulde paprika, op gewoon voor op brood. Deze is ook onmisbaar bij een echte Turkse “Mezze” Maar als veganist wil ik deze super lekkere dip niet uit mijn favoriete list schrappen, omdat de hoofd ingrediënt yoghurt is. Ik neem gewoon Soja-Yoghurt 🙂 Nou hier is dan mijn versie:
Ingrediënten
- 125 g Soja-Yoghurt zonder suiker
- 200 g heel klein gesneden Komkommer
- naar smaak 1- 2 tenen versgeperst Knoflook
- 3 – 5 g gehakte verse Dille
- sap van een halve Citroen
- Zout & Pepper
- 1 EL olijfolie
BEREIDING
Alles in een kom met elkaar goed vermengen en in een glazen pot in de koelkast bewaren.
Voedingswaarde voor de hele recept: 222 C, 10.9 C, 6.9 E, 16.9 g Vet en 2.1 g Vezel
[…] de fritters met een Tzatziki saus of met een tahini saus en geniet ervan. De fritters smaken ook koud nog heerlijk. De perfecte […]
[…] de broodjes af met ketchup, mayonaise of een saus naar smaak. Misschien ook lekker met Tzatziki saus of met een tahini saus en geniet […]