Pompoen Smoothie

Ik hou heeeeeel erg van smoothies, als ze heel dik zijn, da eet ik ze zelf met een lepel. Het is  eigenlijk een pompoen pudding 🙂 🙂 🙂 of een heerlijk pompoenbowl. Dus best wel ook als Dessert een aanrader 😉

INGREDIËNTEN

1 porties :

  • 50 g Pompoen Puree of 1 kleine Hokkaido Pompoen
  • 350 ml Sojamelk Unsweeted ( of ander plantaardig Melk )
  • 1 kleine Banaan ( ca. 85 g )
  • 1 g Kaneel
  • 1 g Speculaas Kruiden
  • 30 g Proteïne Isolaat met Vanille Smaak
  • ( of als jij geen Proteïne Poeder in huis hebt, dan neem 20 g Havermout )
  • ( naar Smaak Zoetmiddel : stroop, siroop, dadel )
  • ( naar Wens: Fruit of Noten voor de deco )

 

 

BEREIDING

Ik heb altijd zelfgemaakte pompoen puree of voorgebakken / voorgekookt pompoen in huis. Ik koop een heel groot pompoen en bereid het voor. Wat ik nodig heb, dat neem ik voor een recept, en de rest doe ik dan in de diepvries. Zo is er altijd pompoen in huis voor een lekker soep of andere recepten met pompoen.

Verwarm de bakoven op 200 graden ( hetelucht ). Was de pompoen en snij in tweeën. Haal de pitten met hulp van een lepel eruit.

Snij de pompoen in kleine stukken. Als de pompoen biologisch is, hoef de schil niet eraf. Doe de pompoen stukken op een bakplaat met bakpapier. Bak de pompoen stukken in 20 minuten gaar en haal deze dan eruit en laat even afkoelen.

Doe alle ingrediënten in een blender en laat alles met elkaar mixen.

Kijk of de smoothie te dik is geworden? Als jij ook van dikke pudding achtige smoothie houdt, dan laat het zo, als niet, dan voeg er nog iets Sojamelk erbij. Giet de smoothie in een glas, garneer naar smaak en fantasie. Ik zeg: Smullen !!!

EET SMAKELIJK!!! 

Voedingswaarde ( met Sojamelk )  : 334 C, 23.1 g KH, 37.7 g E, 8.6 g Vet en 3.7 g Vezel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *