MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Pompoen-Brood

Gebak Zoet & Hartig
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

1 Brood = ca. 8 porties
  • 230 g zelfgemaakte Pompoenpuree
  • ( of 1 kleine Hokkaido Pompoen )
  • 15 g droge Gist
  • 200 g Unsweeted Sojamelk kamertemperatuur !!! ( of ander Plantaardig Melk )
  • 50 g Agave Stroop ( Diksap )
  • 450 g Teff Brood Bakmik ( hier zitten al iets zaden in ) LET OP !!!! deze meel blijft iets klef en iets plakkerig, ik hou ervan, als jij dat niet wilt, dan neem een ander meel !!!

  • ( of ander glutenvrij Bakmeel + zaden naar smaak )
  • snufje Zout
voor de glasuur:
  • 15 ml Olijolie
  • 10 ml Agave Stroop
  • 15 g Sojayoghurt

BEREIDING

Ik heb altijd zelfgemaakte pompoen puree of voorgebakken / voorgekookt pompoen in huis. Ik koop een heel groot pompoen en bereid het voor. Wat ik nodig heb, dat neem ik voor een recept, en de rest doe ik dan in de diepvries. Zo is er altijd pompoen in huis voor een lekker soep of andere recepten met pompoen. Verwarm de bakoven op 200 graden ( hetelucht ). Was de pompoen en snij in tweeën. Haal de pitten met hulp van een lepel eruit. img-6967.jpgimg-6968.jpgimg-6969.jpg Snij de pompoen in kleine stukken. Als de pompoen biologisch is, hoef de schil niet eraf. Doe de pompoen stukken op een bakplaat met bakpapier. Bak de pompoen stukken in 20 minuten gaar en haal deze dan eruit en laat even afkoelen. img-6970.jpgimg-6971.jpgimg-6978.jpg Vermeng in een kom de sojamelk, de gist, de agave diksap en de zout. Pureer de pompoen en meng het in het gist mengsel mee. img-7039.jpgimg-7040.jpg Vermeng alles goed door elkaar. Voeg nu de meel erbij en kneed de deeg of met je handen of met een keukenmachine. Vorm een balletje, dek het af en laat gedurende 90 minuten op een warme plek rusten. img-7041-e1538039755970.jpgimg-7043.jpg Verwarm de bakoven op 175 graden ( hete lucht ). Maak de glazuur klaar. img-7048.jpgimg-7050.jpg Neem de deegballetje uit de kom en zet deze op een met bakpapier belegd rooster. Snij 8 lijntjes, zodat het dalijk net een pompoen uitziet. Laat de brood nog een keer 30 minuten rusten. Besmeer de pompoen brood met de glazuur en laat de brood gedurende 35 minuten in de bakoven bakken. Omdat dit brood glutenvrij is en ook nog eens van teffmeel gemaakt is,  rijst die niet heel veel, en blijft die ook van binnen kant iets klef. Een stukje is dan best wel ook super verzadigend :-) img-7051.jpgimg-7053.jpgimg-7054.jpg Haal de brood uit de bakoven en laat goed afkoelen. Nu kan jij de brood in 8 of zelf in 10 stukken snijden en naar harten lust met alles nuttigen, of is het een heerlijk selfmade nutella, of jam, of een van de heerlijke dips & spreads, of dien het op met een heerlijk warme kommetje soep. img-7062.jpgimg-7063.jpg EET SMAKKELIJK !!! Voedingswaarde voor 1 brood ( 8 stukken ) : 2244 C, 360 g KH, 50.9 g E, 64.4 g Vet en 31.4 g Vezels Voedingswaarde voor 1 portie ( van 8 ) : 281 C, 45 g KH, 6.4 g E, 8.1 g Vet en 3,9 g Vezels  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten