Soepen

Eigenlijk hoef men voor soepen geen speciale recepten. Ik kan zelf maar van een groente soort met een paar kruiden de lekkerste soep toveren. Het is gewoon hier en daar experimenteren. Bijvoorbeeld: In een pan Broccoli roosjes in water met een blokje groente bouillon koken, kruiden naar smaak toevoegen (gemberpoeder, chili peper, uipoeder, snuifje curcuma en nootmuskaat) alles goed met een pureer staaf goed pureren en hoppa ! klaar is de broccoli soep 🙂 met crackers maar smullen 🙂 of met diverse bijlagen 🙂 hier met humus & komkommer schijfjes 🙂

Restbestand van Vooravond:

Wat ik ook vaak doe, ik gooi zelden eten of restbestanden van de groentegerechten van de avond te voor weg. Ik doe het in een pannetje, bedek het geheel met water, kruid ik het naar smaak nog iets bij en laat het kort pruttelen, tot de water kookt. Hiernaar neem ik mijn keuken tovenaar 🙂 de pureer stafje, en pureer de mengsel tot een gebonden soep. Ik gebruik nooit bindmiddel in mijn soepen, als men genoeg groenten en minder water neemt, wordt de soep van zich uit dikker. Ik doe eventueel iets kokosmelk erin, om een karibisch smaak te geven en decoreer met iets kokosschafsels, of ik doe iets sojacuisine , of gewoon een eetlepel soja kwark erin, dat zijn dan mijn natuurlijke bindmiddelen en smaakgevers 😉