MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Als jij ook een goede keukenprinses wilt worden, heb je ook goede hulpmiddelen nodig in de keuken. Goede anti-aanbak pannen, goede snijplanken, scherpe messen, weegschaal, glazen potten, bakoven, diverse bakvormen, bakpapier, doosjes net als bij voorbeeld van Tupperware (voor koekjes op te bewaren, of eten invriezen) en pastic zakjes, keukenmachine, mixer, blender. Want met deze apparaten kan jij heel veel tijd besparen. En omdat de ogen natuurlijk mee eten, is een goede opmaak op borden, of glazen, of potten, platen, ect. met decoraties ( verse en droge kruiden, zaden, fruit, …. ) van grote belang. De fantasie zijn geen grenzen gegeven. Wees creatief 🙂 🙂

Natuurlijk is ook een voorraad aan droge kruiden van belang. Ik probeer graag veel verschillende kruiden en smaken uit, maar toch heb ik mijn voorkeuren aan kruiden, die ik meer gebruik, als de ander. Iedereen heeft ook zijn voorraad aan granen, en allerlei andere producten. Raadzaam is natuurlijk eerst deze op te maken, en daarna stapje bij stapje je voorraad kast aan te passen met nieuwe producten.

Ik grijp ook soms terug naar diepvries producten, of uit glazen potten, of kant en klare vegan & glutenvrij bakproducten (pizza, wraps, broodjes, crackers) voor als het toch een keer sneller moet gaan. Blik producten vermijd ik, als het kan!!! Net zoals kant- en klaarmaaltijden, soepen uit potten, of zakjes zijn niet te vinden in mijn keuken!!!

Ook vind ik de indeling van recepten in categorieën ( Ontbijt, Lunch, Soepen, Desserts,….) lastig. Want wie zegt, dat ik een havermout pap niet als lunch kan eten, of een bananen-bread als ontbijt, of ik heb niet groot honger in de middag en neem een shake…. Dus is hier op mijn pagina de recepten niet specifiek goed in categorieën ingedeeld 🙁 helaas, but I did my best…. 🙂

Verder geef ik nooit de tijd aan, hoe lang men bezig is. Want de een is sneller als de ander. Als ik bij voorbeeld kruiden of uien klein hak, betekend dat niet, dat iedereen het gelijk snel kan doen. De een is misschien beginner en doet er heel lang er over, en de ander is misschien super kook en doet dit in no time… dus geef ik maar de echte kook- of bak tijd aan.

Ook zijn er geen porties aangegeven, voor hoeveel personen het recept überhaupt is. De ontbijt is meestaal voor 1 person, soepen zijn voor 2 tot 4 personen, Dessert zijn ook verschillend, de een recept is een hele plaat koekjes en de ander is weer voor 2 tot 4 personen. Maar iedereen eet ook anders. Als ik een kom soep eet als lunch, betekend dat niet, dat een ander dat ook doet… Of als ik  een burger neem, kan het zijn, dat iemand graag 2 burgers eet. En mijn kom is anders groot als die bij jullie thuis….Dus dat is even voor iedereen anders 🙂 toch?!!

En is jouw partner of kids niet veganisten, geen stress, deze recepten zijn goed an te vullen met hun wensen. Ik doe het ook niet anders. Mijn man is ook geen veganist, zo vul ik zijn salades, soepen of hoofdgerechten met kaas, of eieren, of vlees, vis of kip aan. En soms ook niet, hij vind alles lekker, omdat hij net in een restaurant van mij word verwend met voorgerecht en hoofdgerecht en meestaal nog een lekker toetje erbij 😉 en opmaak is natuurlijk alles 🙂 De ogen eten altijd mee 😉

Verder is deze tip van groot belang! Omdat ik al jaren super weinig zout en geraffineerd suiker gebruik in mijn gerechten, zijn mijn smaak pupillen aal aangepast aan suikervrij. PLEASE PLEASE, proef altijd jouw recepten en past het naar jouw eigen smaak aan, doe of meer zoetmiddel, zout, of kruiden naar jouw eigen smaak erbij. De ene is de ander niet….Ik eet weinig suiker, maar ik kan super tegen hete gerechten. Hoe heter, hoe beter 😉 Dus make your own twist and taste 😉

Veel Plezier 🙂 

P. S. en omdat ik heel erg nieuwsgierig ben 🙂 zoude ik mij op foto’ s verheugen, die jullie graag hier kunnen delen of een bericht achterlaten 🙂 met een feedback 🙂