Ingrediënten
2 porties:
- 2 Tomaten ( ca. 300 g )
- 1/2 Komkommer ( ca. 135 g )
- 1/2 Rode of Gele Paprika ( ca. 75 g )
- 5 ml Appelcider Azijn
- 15 ml Citroensap
- 1 Teen verse Knoflook ( ca. 3 g )
- 1 g Italiaanse Kruiden
- 15 ml Olijfolie
- Zout & Peper
- 400 ml Water
- Verse Basilicum en Peterselie voor de deco
BEREIDING
Snij de paprika door de midden, verwijder stengel en de zaden. Was de groente en snij in grove stukken. Doe alles in een grote kom en pureer zo lang, tot de ingrediënten van deze zomerse soep goed met elkaar emulgeren ( = mengen van vet met water door de vetbolletjes zo klein te laten worden dat zich verdelen. Dit wordt dan een emulsie genoemd. Hiervoor is het altijd nodig, een emulgator bijvoorbeeld iets zuur zoals azijn, mosterd of citroensap te gebruiken. ) Giet de gazpacho in twee glazen en decoreer naar believen met verse Basilicum en Peterselie, of net als ik hier nog met extra dun gesneden radijs plakken. Heerlijk voor een warme zomerse dag....of als het maar snel moet gaan ;-) Enjoy :!: :!: :!:
Voedingswaarde heel recept: 229 C, 24 g KH, 4.6 g E, 14.8 g Vet en 6 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 115 C, 12 g KH, 2.3 g E, 7.4 g Vet en 3 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *