INGREDIËNTEN
4 - 6 porties:
- 650 g Hokkaido Pompoen
- 80 g Rode Ui
- 8 g verse Knoflookteen
- 6 g verse Gember
- 80 g Wortel
- 8 ml Olijfolie
- 1 Blokje Groentebouillon
- 1 g Chili Peper vers
- 1 liter Water
- 400 ml Kokosmelk ( ik naam die biologische met minder vet )
- 1 g Nootmuskaat
- 1 g Kaneel
- 1 g Scherpe Kerriepoeder
- Zout & Peper naar Smaak
BEREIDING
Was de pompoen en snij in tweeën. Haal de pitten met hulp van een lepel eruit.
Snij de pompoen in kleine stukken. Als de pompoen biologisch is, hoef de schil niet eraf. Snij de ui, de wortel, de inzweer en de knoflook in kleine fijne stukken. Verwarm in een grote soepen pan de olijfolie en fruit de ui en de wortel erin. Voeg nu de pompoenstukken, de gember en de knoflook erbij en fruit deze kort mee.
Als alles goed gefruit is en de groente een mooie goud bruine kleur heb gekregen, kan jij nu de water, de groentebouillon en de peper bijvoegen. Laat het geheel even koken, hiernaar kan jij de pan op een laag pitje gedurende 35 minuten verder laten pruttelen.
Nu kan jij de kruiden, de kokosmelk en zout & peper erbij voegen.
Laat de soep niet meer koken !!!! want de kokosmelk kan schiften. Neem een pureer stafje en pureer de soep tot alles groente volkomen pureert is.
Nu kan jij de soep in kommetjes opdienen. Als jij wilt, kan jij de soep nog met verse kruiden ( peterselie, bosuitjes, ...) of met geroosterde pompoen pitjes en iets truffel olie garneren. Ik had nog zelfgebakken
Pompoen Brood en
Kruiden Broodjes, die ik erbij gegeten en genoten heb ;-)
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele soep ( zonder olie+zonder pitten ) : 639 C, 69.1 g KH, 13.5 g E, 36.8 g Vet en 12.5 g Vezels
Voedingswaarde voor 1 portie ( van 6 ) : 107 C, 11,5 g KH, 2.3 g E, 6.1 g Vet en 2.1 g Vezels
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *