INGREDIËNTEN
2 - 4 porties:
- 350 g Courgette
- 2 Pastinaken ( 170 g )
- 1 Teen verse Knoflook ( 4 g )
- 1 Rode Ui ( 80 g )
- 1 g Venkelzaad
- 1 g Anijszaad
- 800 - 850 ml Water
- Zout & Peper naar Smaak
- snuifje Nootmuskaat
- 25 ml Hazelnootolie of Walnootolie
- 5 g per portie gehakte Hazelnoten of Walnoten
BEREIDING
Was de courgette, verwijder het eindstukje en snij in blokjes. Verwijder de eindstukken van de pastinaken en schil de pastinaken. Snij ook deze in blokjes. Snij de ui en knoflook in kleine stukken. Doe alle ingrediënten behalve de kruiden en water in een grote soep pan en fruit alles met elkaar en roer alles goed door. Als de groente goed "aangebraden" en gefruit is, voeg de water, de venkel- en anijszaad toe. Laat de water even opkoken, doe de deksel op de pan en laat de soep gedurende 30 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Breng op smaak met zout & peper, nootmuskaat. Voeg de hazelnootolie en pureer de soep met een pureer stafje. Breng eventueel not op smaak met zout & Peper. Dien de soep op en decoreer met de gehakte noten.
Voedingswaarde voor de hele soep: 580 C, 55.3 g KH, 10.2 g E, 37.1 g Vet en 14 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 145 C, 13.8 g KH, 2.6 g E, 9.3 g Vet en 3.5 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *