Voor 2 - 4 porties:
Spitskool in repen snijden, spruiten-enden snijden en de erste paar bladen verwijderen, omdat deze meestal bitter smaken. Broccoli-roosjes met de gesneden spitskool, de spruiten, bouillon en de venkelzaad in een grote pan met de water aan het koken brengen. Naar dat de water aan het koken is, de vuur iets zachter zetten en ca. 15 - 20 minuten verder laten pruttelen. Nu is weer de pureer stafje aan de buurt. De soep goed pureren, met zout & peper afwerken. Eventueel naar eigen smaak nog verse of droge kruiden bijvoegen. Ik gebruik tijdens de pureer voorgang nog een goede snuifje nootmuskaat. Lekker smullen :-)
Voedingswaarde voor de hele pan soep: 314 C, 44.3 g KH, 15.3 g E, 9.8 g Vet en 18.2 g Vezels
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *