INGREDIËNTEN
6 porties:
- 1 Hokkaido Pompoen ( ca. 900 - 1000 g )
- 1 Bataat ( Zoete Aardappel ) 200 g
- 1 grote Rode Ui ( 100 g )
- 2 Teenjes Knoflook ( 10 g )
- 10 ml Olijfolie
- 10 g verse Gember
- Zout & Peper naar Smaak
- 1 g Kaneelpoeder
- snuifje gemalen Kruidnagel
- 1 g gemalen Koriander
- 1 Blokje Groentebouillon
- 1,5 liter Water
- ( naar Smaak 1 - 3 g Chilipoeder, wie van pittig houdt, gewoon meer ;-) )
- 1 g Nootmuskaat
BEREIDING
Was de pompoen en snij het in 2 helften. Maak de pompoen schoon, indien jij met behulp van een lepel de pitten verwijdert. Snij de pompoen in kleine stukken.
Schil de bataat en snij in kleine blokjes.
Snij de ui, de knoflook en de gember in grove stukken. Verwarm in een soep pan de olijfolie en fruit de ui erin, tot deze een bruine kleur heeft. Voeg de knoflook en gember toe en fruit even kort mee.
Voeg nu de pompoen stukjes erbij en fruit deze ook even kort mee.
Giet nu de water erover heen en voeg zowel een blokje groente bouillon, als ook de rest van de kruiden. De NOOTMUSKAAT niet erbij doen !!!! Deze komt als laatst in de soep.
Laat het water even koken. Dan kan jij de deksel op de pan zetten en de soep op een laag pitje gedurende 30 minuten zachtjes laten pruttelen. Zet de fornuis uit en laat de soep ietsje afkoelen. Nu kan jij de soep met een pureer stafje glad pureren. Voeg nu de nootmuskaat erbij, voeg nog als nodig meer kruiden toe en warm de soep op, voordat jij deze opdient. Eet Smakelijk !!!
Voedingswaarde voor de hele soep: 659 C, 125.3 g KH, 16.5 g E, 15.6 g Vet en 15.6 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 110 C, 20.9 g KH, 2.8 g E, 2.6 g Vet en 2.6 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *