MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Pompoensoep

Soepen
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

6  porties:
  • 1  Hokkaido Pompoen ( ca. 900 - 1000 g )
  • 1 Bataat ( Zoete Aardappel ) 200 g
  • 1  grote Rode Ui ( 100 g )
  • 2 Teenjes Knoflook ( 10 g )
  • 10 ml Olijfolie
  • 10 g verse Gember
  • Zout & Peper naar Smaak
  • 1 g Kaneelpoeder
  • snuifje gemalen Kruidnagel
  • 1 g gemalen Koriander
  • 1 Blokje Groentebouillon
  • 1,5 liter Water
  • ( naar Smaak 1 - 3 g Chilipoeder, wie van pittig houdt, gewoon meer ;-) )
  • 1 g Nootmuskaat

BEREIDING

Was de pompoen en snij het in 2 helften. Maak de pompoen schoon, indien jij met behulp van een lepel de pitten verwijdert. Snij de pompoen in kleine stukken. img-4195-e1509364415365.jpgimg-4196-e1509364395486.jpg Schil de bataat en snij in kleine blokjes. img-4197-e1509364379546.jpgimg-4198-e1509364362570.jpg Snij de ui, de knoflook en de gember in grove stukken. Verwarm in een soep pan de olijfolie en fruit de ui erin, tot deze een bruine kleur heeft. Voeg de knoflook en gember toe en fruit even kort mee. Voeg nu de pompoen stukjes erbij en fruit deze ook even kort mee. Giet nu de water erover heen en voeg zowel een blokje groente bouillon, als ook de rest van de kruiden. De NOOTMUSKAAT niet erbij doen !!!! Deze komt als laatst in de soep.   Laat het water even koken. Dan kan jij de deksel op de pan zetten en de soep op een laag pitje gedurende 30 minuten zachtjes laten pruttelen. Zet de fornuis uit en laat de soep ietsje afkoelen. Nu kan jij de soep met een pureer stafje glad pureren. Voeg nu de nootmuskaat erbij, voeg nog als nodig meer kruiden toe en warm de soep op, voordat jij deze opdient. Eet Smakelijk !!! Voedingswaarde voor de hele soep: 659 C, 125.3 g KH, 16.5 g E, 15.6 g Vet en 15.6 g Vezel  Voedingswaarde voor 1 portie: 110 C, 20.9 g KH, 2.8 g E, 2.6 g Vet en 2.6 g Vezel   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten