MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Ik besloot afgelopen jaar een Detox kuur te maken, maar even goed aanpakken, en mij professioneel laten helpen. Ondanks mijn cardiologen mij dat verboden hadden. Maar dat hielt mij niet tegen, ik ben best wel eigenwijs en dit weten ook mijn artsen, ook dat ik soms over mijn grenzen ga 😉  Over internet kunnen jullie natuurlijk duizenden van verschillenden detox vakanties vinden. Maar omdat mijn man van Turkije houd en ik toch van oorsprong Turks ben, hebben wij ons voor een Nederlands talige Reisorganisatie in Turkije besloten via Health Holidays. Dit was een 7 dagen vakantie: sap vasten gecombineerd met 3 x dagelijks lichamelijke activiteiten. Nou ja, het was meer een Boot Camp 🙂 als vakantie 🙂 🙂 🙂

Er was een groep van 13 personen (11 dames en 2 heren ) waarvan sowieso 2 vriendinnen van ons ( Alicia Riksman, eigenaresse van de Beauty Salon en Demelza Vos, eigenaresse ook van een Beauty Salon ) waren 🙂 Iedereen kwam uit verschillende steden, waren in verschillende leeftijden en beroepsgroepen. Het was leuk, nieuwe mensen te ontmoeten. Iedereen was voor zich met een bepaald doel of redenen er. Ik wist niet, wat ik kon verwachten. Ik ben een doorzetter, en als ik iets in mijn hoofd heb, dan ga ik ook 100% ervoor, dus hield ik vol, tot de laatste dag mee te sap-vasten. Alleen de lichamelijke activiteiten kon ik helaas door mijn beperking aan mijn rechter been/voet niet tot het einde volhouden. Ik deed de 5 de en de 7 de dag alleen één sportieve activiteit.

Onze dag programma zag er zo uit: s’morgens 6:30 uur wandelen, of snel lopen, of hardlopen, hiernaar eerst een citroensap en half uur later om 8:00 uur onze 1 de sap. ( Deze bestond uit drie verschillende fruitsoorten, appel + sinaasappel + een fruit, dat elke dag varieerde. ) Dan waren wij 1 uur vrij en hadden dan weer om 10:00 uur tot 11:00 uur een body workout. ( Deze was ook elke dag anders, van pilates, yoga, body pump, conditie, tot freeletics) Hiernaar hadden wij vrije tijd tot 16:00 uur. Ons middag sap stond in thermoskannen in de koelkast klaar en iedereen kon deze dan nuttigen, hoe hij wilde. Deze sap was elke dag de zelfde, bestaand uit komkommer en tomaat en peterselie. In deze vrije tijd hingen wij lekker aan zee op ons ligbedden te chillen en energie bij te tanken 🙂 iets van zomer-vakantie-gevoel te hebben 😉 Om 16:00 uur hadden wij een water workout of in zee of in de hotelpool, afhankelijk van de zee ( of te hoge golfen, of stroming te sterk, of te windig) . Naar een uur in de water uitgeput te zijn, waren wij tot 18:00 uur kort vrij, om dan ons avond-sapje te nuttigen. ( Deze bestond uit komkommer, wortel en een derde groente soort, elke dag een andere soort) Hiernaar hadden wij geen “verflichtingen” 🙂 Meest makten wij ons op, net als bij gewone vakanties, en gingen lekker de hotel uit, om de buurt te verkennen en in de stad een mooie terrasje te pakken. ( Tijdens de hele tijd was water en thee drinken onbeperkt en er was een tafel vol met misschien 50 verschillende soorten van thee. )

De eerste dag was ik snel moe, maar met elk dag, die verging, kreeg ik meer energie en wordt ik meer zen. Alles bij elkaar heb ik 4,5 kg verloren en totaal 6 cm aan mijn taille. Maar wat mij het meest gefascineerd heeft, is, dat ik veel energieker was geworden, kon beter doorslapen, en was de rust in persoon geworden, mentaal was ik complete in de ZEN-status 🙂 Yepp, this is it 🙂 en ik had geen slechte ervaring ivm. met mijn hartklachten gehad, waar mijn cardiologen bang van waren, dat misschien de medicijnen hun werk niet konden doen, of dat ik vocht te kort kom en mijn nieren kon beschadigen. Nee, alles is goed gegaan. En nog sterker: Ik had paar dagen later weer een bloedonderzoek voor mijn bloedwaarden in het ziekenhuis (Erasmus MC Rotterdam ) en alle bloedwaarden waren beter als 3 maanden ervoor en de cardioloog zij letterlijk: ” is lang geleden, dat U zo goede bloeduitslagen had Mevr. Erguven”. Nou, is dat niet bewijs genoeg, dat het echt werkt, dat maar 7 dagen soms voldoende zijn, om zoveel in jouw lichaam te verbeteren en te genezen??? Voor mij wel !!! 

Uuuups, I did it again….. En omdat het zo goed bevallen was, deed ik dat weer dit jaar in mei 2017 weer bij Health Holidays in Turkije 🙂  en ik denk, dat het niet de laatste keer was 😉 🙂 🙂