MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Bataat-Soep

Soepen
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

Voor 2 - 4 porties:
  • 300 g Bataat ( Zoete Aardappelen )
  • 1 Stengel Prei ( 250 g )
  • 1 Ui ( 80 g )
  • 1 EL Kokosolie ( 10 g )
  • 1 Blokje Groentebouillon
  • 1 Wortel ( 100 g )
  • 1 Teen geperste Knoflook ( 4 g )
  • 1 TL Kurkuma ( 2 g )
  • Zout & Peper
  • 1500 ml Water
  • Chili Peper
  • en verse Peterselie ter garneren

BEREIDING

Schil de bataat en de wortelen en snij deze in kleine blokjes. Snij de eind stuk van de prei, snij deze langs door de midden en snij de witte gedeelde in ringen, de groene blaadjes kan jij wegdoen. Was de prei goed af, omdat er soms zand of aarde tussen kan zitten. Snij de ui in grove stukken. Nu de kokosolie in eer grote soepen pan laten smelten en alles groente erin 3- 5 minuutjes laten fruiten. Giet de water met de groente bouillon over de groente en laat de water even opkoken. Doe de kurkuma, de knoflook, zout en peper erbij en laat met een deksel erop zachtjes door pruttelen.Nu de soep met een staafmixer pureren, tot een egale gebonden soep is ontstaan. Is de soep te dik, voeg er nog kokend water erbij en pureer nog een keer. Ik hou van hele dikke soepen, zo hoef ik deze nooit te binden met maizena, of andere bindmiddel ;-) De soep kan jij nu in kommetjes met Chili Peper en iets peterselie garneren. Voedingswaarde voor de hele pan soep: 607 C, 100.8 g KH, 12 E, 16.7 g Vet en 22.4 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten