2 - 4 porties: ( 2 porties als hoofdgerecht en 4 porties als bijgerecht )
455 g Rode Biet ( geschild gewicht )
250 g Wortelen ( geschild )
115 g Ui
300 g Aardappelen ( 2 grote + geschild )
70 g Bleekselderij
10 ml Olijfolie
1 blokje Groente Bouillon
2 - 3 Takjes Tijm
Zout & Peper naar Smaak
BEREIDING
Schil alle groente en snij in kleine blokjes.
Verwarm in een soep pan de olijfolie en fruit de ui, de wortel- en bleekselderij blokjes.
Naar ca. 5 kunnen de rode biet blokjes erbij en laat deze even mee fruiten.
Voeg nu de bouillon blokje en ca. 700 - 800 ml water en de takes tijm erbij en laat het geheel even koken. Zet de deksel van de pan en laat de soep nu 20 - 25 op laag vuurtje koken.
Voeg als laats de aardappel blokjes erbij en laat de soep nog een keer voor 10 - 15 minuten met de deksel op de pan op een laag pitje pruttelen.
En klaar is de soep ;-)
EET SMAKKELIJK !!!Voedingswaarde voor de hele soep :763 C, 144.7 g KH, 18.2 g E, 13.6 g Vet en 32.8 g VezelVoedingswaarde voor 1 portie van 4 : 191 C, 36.2 g KH, 4.6 g E, 3.4 g Vet en 8.2 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn
gemarkeerd met *
Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Over de auteur
Hallo! Ik ben Nora Ergüven
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de
specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *