Springrolls

Springrolls-recepten zijn meervak te vinden op internet. Dit zijn gevulde rijstvellen.

Je kan deze met allerlei groenten net als komkommer, wortel, paprika, avocado, bleekselderij, kiemen, alfa-alfa, rode kool,…en nog meer vullen. De fantasie is grenzeloos. Dus jouw honger en smaak bepalen uiteindelijk, hoe jij springrolls maakt. En Springrolls zijn suuuuuper caloriearm πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ Β Voor deze recept heb ik gewoon de groente gepakt, die ik nog in mijn koelkast had:

INGREDIΓ‹NTEN

voor 6 springrolls:

  • 1 Wortel ( 80 g )
  • 120 g Komkommer
  • 30 g Alfa-Alfa
  • 30 g Rodekool-Kiemen
  • 6 vellen Rijstpapier

BEREIDING

Bereid eerst de vulling. Snij de wortel en komkommer in ca. 8 cm lange dunne repen en zet deze met de alfa-alfa en kiemen alle apart op schaaltjes of op borden. Nu bereid jij de rijstvellen een bij een voor. ( De toebereiding staat ook op de verpakkingen van de rijstvellen ) Vul een grote kom of panΒ met heel warm water. Zo warm dat je je handen net niet verbrand, geen kokend water. Leg de rijstvel in het water, of dompel het vorsichtig zonder te breken in het water. Dit is even lastig, omdat de rijstvel nog hard is, maar zodra deze met water in contact komt, weekt die snel en zakt naar de bodem van de kom of pan. Laat die rijstvel zolang erin, tot die transparant en zacht geworden is. Als de rijstvel klaar is, neem deze voorzichtig uit de water en verspreid het op een snijplank. Nu kan jij deze met de groente vullen en inrollen. Eerst vouw de rand over de vulling, ( dit is wel even wennen, want de rijstvel is best wel plakkerig! ) dan sla jij de rechte en de linke kant in, zodat de groente bedekt is, enΒ nu kan jij de rijstvel compleet tot het einde rollen. Deze doe jij dan met alle rijstvellen. Nu kan jij deze opdienen met een oosterse dressingΒ uit mijn recepten en met sesam- en nigella zaad afmaken.

Nou deze zien helaas niet perfect uit πŸ™ Β ( omdat ik iets haast had) sorry, maar het gaat ook erom, dat het smaakt. En dat deden zij, YuDus pimp jouw springolls zo, hoe jij hem het lekkerst vind πŸ˜‰

Voedingswaarde voor alle 6 rolls zonder dressing: 349 C, 75.3 g KH, 7.6 g E, 1.6 g Vet en 6 g Vezels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *