MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Bloemkool Buns

Hoofdgerechten / Bijgerechten Gebak Zoet & Hartig
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

Ingrediënten

voor 6 stuks:
  • 1 klein Bloemkool ( roosjes zonder stronk gekookt ca. 360 g )
  • 10 g Havermeel
  • 10 g Lijnzaad
  • 30 g Bruine Rijst Protein Poeder ( of Ristmeel )
  • 5 g Psylliumvezels
  • 5 g Wijnsteen Bakpoeder ( of ander Bakmiddel )
  • Kruiden naar Smaak ( Venkel, of Anijs, of Rozemarijn, .... )
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Snij de stronk van de bloemkool af. Snij de bloemkool in roosjes en kook deze in water goed gaar. Duurt ca. 20 minuten. Giet de bloemkool af en druk de overtollige vocht eruit. Doe de gekookte bloemkool roosjes met de rest van de ingrediënten in een kom en kneed tot een deeg. Vorm uit de deeg 6 kleine buns ( broodjes ) en zet deze op een met bakpapier bekleed bakblik. Laat de buns 15 minuten rusten. Verwarm de bakoven op 160 graden (hetelucht oven). Schuif de bakblik in de bakoven en laat de buns bakken tot zij een mooie goud bruine kleur krijgen. Haal de bakblik uit de oven en laat de buns goed afkoelen. EET SMAKKELIJK !!! Voedingswaarde voor de hele recept : 299 C, 27.1 g KH, 31.8 g E, 6.9 g Vet en 16.4 g Vezel Voedingswaarde voor 1 Broodje :  49.8 C, 4.5 g KH, 5.3 g E, 1.2 g Vet en 2.7 g Vezel Let op !!! Als jij Ristmeel gebruikt, verandert zich natuurlijk ook de voedingswaarde, dus bereken het opnieuw !!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten