Ingrediënten
voor 6 stuks:
- 1 klein Bloemkool ( roosjes zonder stronk gekookt ca. 360 g )
- 10 g Havermeel
- 10 g Lijnzaad
- 30 g Bruine Rijst Protein Poeder ( of Ristmeel )
- 5 g Psylliumvezels
- 5 g Wijnsteen Bakpoeder ( of ander Bakmiddel )
- Kruiden naar Smaak ( Venkel, of Anijs, of Rozemarijn, .... )
- Zout & Peper naar Smaak
BEREIDING
Snij de stronk van de bloemkool af. Snij de bloemkool in roosjes en kook deze in water goed gaar. Duurt ca. 20 minuten. Giet de bloemkool af en druk de overtollige vocht eruit.
Doe de gekookte bloemkool roosjes met de rest van de ingrediënten in een kom en kneed tot een deeg.
Vorm uit de deeg 6 kleine buns ( broodjes ) en zet deze op een met bakpapier bekleed bakblik.
Laat de buns 15 minuten rusten. Verwarm de bakoven op 160 graden (hetelucht oven). Schuif de bakblik in de bakoven en laat de buns bakken tot zij een mooie goud bruine kleur krijgen. Haal de bakblik uit de oven en laat de buns goed afkoelen.
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept : 299 C, 27.1 g KH, 31.8 g E, 6.9 g Vet en 16.4 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 Broodje : 49.8 C, 4.5 g KH, 5.3 g E, 1.2 g Vet en 2.7 g Vezel
Let op !!! Als jij Ristmeel gebruikt, verandert zich natuurlijk ook de voedingswaarde, dus bereken het opnieuw !!!
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *