Dit pannenkoeken recept is afgeleid van de
INJERA. Injera is een Ethiopische pannenkoeken gerecht en wordt van
Teff hersteld. Ik zag een programma op Televisie en probeerde het recept meteen uit, omdat
Teff een glutenvrij graan is een heel veel voordelen heeft. Meer over deze graan kunnen jullie in de categorie
granen/teff lezen. Waarbij de originele INJRA wordt hartig gegeten met groente gerechten erop. Ik heb het verandert als zoet ontbijt gerecht.
INGREDIËNTEN
voor 6 pannenkoeken:
- 150 g Teffmeel
- 420 ml Water
- 5 g Wijnsteen Bakpoeder ( of gewone Bakpoeder )
- snuifje Zout
- iets Kokosolie of Olijfolie naar Smaak
voor de beleg:
- 100 g Soja Yoghurt
- 30 g Agavesiroop ( of ander Zoetmiddel )
- 1 TL Kaneel ( 3 g )
- 50 g Aardbeien of Fruit naar Smaak
BEREIDING
Doe de Teff meel in een kom en vermeng het met de water. Roer goed door. Zet de kom op een plek, waar die 1-2 dagen kan rusten. Hierdoor fermenteert de deeg. Naar de rusttijd voeg jij nog de bakpoeder en de snuifje zout erbij. Roer nog een keer goed door, je zult zien, dat de deeg nu iets smeuïger is geworden. Verhit de grootst mogelijke pan die je hebt met een klein beetje kokosolie of andere olie, smeer met een stuk keukenpapier de olie in het rond. Doe wat beslag in het midden en draai met de pan, zodat het deeg rondgaat en de hele bodem van de pan bedekt is met een dunne laagje deeg. Er zullen belletjes verschijnen die thuishoren in de typische injera. Leg een deksel over de pan zodat het vocht in de pan blijft. Het stoomt de injera aan de bovenkant en bakt dan de onderkant.
LET OP !!! De pannenkoek moet niet gedraaid worden!!! Bak ze voor ongeveer 4 tot 5 minuten of totdat de bovenkant droog is. Je kan de de pannenkoeken beter open laten, als je deze wilt vullen en dan rollen. Of gewoon net als pannenkoeken met de vulling op elkaar stapelen, of, net als de foto rolletjes maken en dan de beleg eroverheen opdienen. Ik deze zo gedaan, omdat ik paar calorieën wilde sparen :-) jij kan deze natuurlijk naar believen vullen en decoreren, hoe jij wilt ;-)
Voedingswaarde voor 6 pannenkoeken zonder alles: 458 C, 85.2 g KH, 17.6 g E, 2.7 g Vet en 0.1 g Vezel
Voedingswaarde voor 4 stuk met beleg net als boven aangegeven: 464 C, 85.5 g KH, 16.4 g E, 4.6 g Vet en 3 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *