4 porties
Schil de wortelen en rond ze aan het eindstukken af. Schil nog paar heel fijne dunne plakjes voor de "speck". Vermeng de sojasaus met de siroop, worchestersaus, paprikapoeder en water in een pan en kook de wortelen en de dunne wortelplakken ca. 15 minuten gaar. Zet de vuur uit en haal de dunne plakjes eruit. Dep deze droog en doe ze op een met bakpappier bekleed bakplaat op 130 graad gedurende 15 minuten in de bakoven. Haal ook de wortelen na 10 minuten uit de saus en laat goed uitlekken. Verwarm de zuurkool, snijd de broodjejs aan de bovenkant in de laente in en toast deze in de bakoven of in een pan. Snijd de broodjes aan de bovenkant in de langte in en toast deze kort in de oven of in een pan. Maak nu de broodjes op. Zet deze op een bord, besmeer de helften met mosterd, verdeel de zuurkool in de midden van de broodjes, leg hier de wortel erop. Verdeel aansluitend de augurk, de ui en de wortel"spekjes" erop. Maak de broodjes af met ketchup, mayonaise of een saus naar smaak. Misschien ook lekker met Tzatziki saus of met een tahini saus en geniet ervan.
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept : 1268C, 247.2 KH, 49.9 g E, 6.9 g Vet, 44.6 g Vezel en 61.3 g Suikers
Voedingswaarde voor 1 wortel "hot dog" broodje : 317 C, 61.8 g KH, 12.5 g E, 1.7 g Vet, 11.2 g Vezels en 15.3 g Suikers
P.S.: De saus, waar de wortelen erin gekookt worden zijn, kan jij naar het afkoelen in een wekpot of in een glas in de vriezer voor de volgende keer bewaren :-)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *