INGREDIËNTEN
2 Porties:
- 1 grote Romana / Romeinse Sla ( 250 g )
- 1 grote Chioggia Biet ( ca. 90 g )
- 2 wilde Perziken ontpit ( 175 g )
- 10 halve ongebrand ongezouten Walnoten ( 30 g )
voor de dressing:
- 10 ml Appel-Cider-Azijn
- 10 g Olijfolie
- 5 ml Balsamico
- 10 ml Honing
- Zout & Peper naar Smaak
BEREIDING
Maak vooraf de dressing voor de sla, zodat de smaken op elkaar kunnen inwerken. Hiervoor hoef jij maar alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje met elkaar goed mixen. Laat het in de koelkast rusten.
Snij de eindstukje van de sla af en pluk de bladen in beet grote stukken. Doe deze in een afgiet, was deze en laat goed uitlekken. Was de biet goed af en snij deze in flinter dunne plakken. Was de perziken en snij deze in plakken. Doe de sla in een kom, leg er de perziken en de walnoten erop. Leg om de sla, langs de kom, de biet schijfje voor schijfje naast elkaar ( net als op de foto ) . Giet afsluitend de dressing eroverheen en geniet met plezier... Eet smakelijk :-)
Voedingswaarde voor de hele sla: 453 C, 42.2 g KH, 10.4 g E, 29.6 g Vet en 10.4 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *