INGREDIËNTEN
15 stuks:
- 15 grote Medjoul Dadels ca. 300 g
- 15 halve ongebrande Walnoten ca. 40 g
- 40 g Decoratie bestaand uit gehakte Noten naar smaak, Kokosrasp, gedroogde Rozenbladen, Pistachnoten, maar je kan ook een andere deco naar eigen smaak en keuze nemen ;-)
- ( hier heb ik 10 g Pinda's, 10 g Kokosrasp, 10 g Pistachnoten en 10 g gedroogde Rozenbladen genomen )
- 70- 80 g Chocolade naar smaak, ik neem altijd die fijne Bitter van Vivani met 75 %
- 5 g Kokosolie
BEREIDING
Ontpit de dadels en stop er een halve walnoot erin. Doe dat met alle dadels, tot alle gevuld zijn met de walnoten.
Doe de dadels in op een bord en zet deze in de vriezer en laat goed een halve uur rusten.
Smelt de chocolade au bain-marie met de kokosolie en hak de noten naar smaak fijn en bereid de decoratie voor, daarmee je dalijk snel alles ter hand hebt.
Haal de dadels uit de friezer en dep deze een bij een in de chocolade, zodat deze rondom met chocolade bedekt is. Plaats de dadels op een met bakpapier bekleed bord of plankje. Decoreer snel naar smaak, anders stokt de chocolade en de decoratie blijft niet op de chocolade plakken.
Doe echt dadel voor dadel werken ;-) Ik spreek uit ervaring Als alle dadels klaar zijn met de decoratie, zet dan je bord op plankje in de koelkast en laat zeker een paar uur goed afkoelen en dan kan je heerlijk ervan genieten :-)
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor alle dadels samen : 1711 C, 219.6 KH, 22.7 g E, 85.6 g Vet, 21 g Vezel en 196.6 g Suikers
Voedingswaarde voor 1 Dadel gemiddeld : 114 C, 14.6 g KH, 1.5 g E, 5,7 g Vet, 1,4 g Vezels en 13 g Suikers
P.S.: Schrik niet van de hoeveelheid "suikers" !!! Dit zijn grotendeels natuurlijke suiker uit de dadel zelf ;-)
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *