Snijbiet is een bladgroente. Deze lijkt op de spinazie, en is ook net zo borden vol met vitaminen net als
Vitamin K,
Vitamin A en
Vitamin E, en de mineralen Natrium, Magnesium, Kalium und Eisen. Snijbiet kan jij net als spinazie gebruiken in Smoothies, soepen, roerbak schotels.
Ingrediënten
2 porties:
- 1 bos Snijbiet ( ca. 600 g )
- 3 Tenen Knoflook ( 15 g ) klein gehakt
- 15 ml Olijfolie
- 5 ml Appelcider Azijn
- 30 g Gojibessen
- 1 TL Italiaanse Kruiden ( 2 g )
- Zout & Peper
BEREIDING
Snij de snijbiet in dunne repen aan de stelen en iets groter aan de bladen. Was alles onder lopend water in een vergiet. Doe dat lang genoeg, omdat er soms zand kan blijven hangen aan de bladen. Laat goed uitlekken. Verwarm in een pan de olijfolie, de Appelciderazijn en fruit kort de klein gehakte knoflook erin. Voeg de klein gesneden snijbiet erbij en laat even voor een paar minuten mee fruiten tot de bladen beginnen te slinken. Voeg nu de Gojibessen erbij, roer goed door, zet de deksel op de pan en laat gedurende 20 - 25 minuten zachtjes pruttelen. Deze past goed als bijgerecht bij gegrild Tofu of Tempeh, maar ook heel lekker bij pasta of zoete aardappelen.
Voedingswaarde heel recept: 362 C, 49.2 g KH, 16.2 g E, 15.6 g Vet en 11.3 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *