MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Roerbakken Snijbiet

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Snijbiet is een bladgroente. Deze lijkt op de spinazie, en is ook net zo borden vol met vitaminen net als  Vitamin K,  Vitamin A en Vitamin E, en de mineralen Natrium, Magnesium, Kalium und Eisen. Snijbiet kan jij net als spinazie gebruiken in Smoothies, soepen, roerbak schotels.

Ingrediënten

2 porties:
  • 1 bos Snijbiet ( ca. 600 g )
  • 3 Tenen Knoflook ( 15 g ) klein gehakt                                                    
  • 15 ml Olijfolie
  • 5 ml Appelcider Azijn
  • 30 g Gojibessen
  • 1 TL Italiaanse Kruiden ( 2 g )
  • Zout & Peper

BEREIDING

Snij de snijbiet in dunne repen aan de stelen en iets groter aan de bladen. Was alles onder lopend water in een vergiet. Doe dat lang genoeg, omdat er soms zand kan blijven hangen aan de bladen. Laat goed uitlekken. Verwarm in een pan de olijfolie, de Appelciderazijn en fruit kort de klein gehakte knoflook erin. Voeg de klein gesneden snijbiet erbij en  laat even voor een paar minuten mee fruiten tot de bladen beginnen te slinken. Voeg nu de Gojibessen erbij, roer goed door, zet de deksel op de pan en laat gedurende 20 - 25 minuten zachtjes pruttelen. Deze past goed als bijgerecht bij gegrild Tofu of Tempeh, maar ook heel lekker bij pasta of zoete aardappelen. Voedingswaarde heel recept: 362 C, 49.2 g KH, 16.2 g E, 15.6 g Vet en 11.3 g Vezel  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten