Ingrediënten
ca. 30 stuks
- 2 Courgetten ( ca. 800 g )
- 250 Kastanjechampignons
- 1 Rode Puntpaprika ( ca. 100 g )
- 1 Rode Ui ( ca. 100 g )
- 10 g Platte Peterselie
- 5 g Dille
- 2 Tenen Knoflook ( ca. 8 g )
- 2 g Turkse Pulbiber of Paprika Poeder
- 2 g Komijn Poeder
- 1 g Zout
- 10 ml Olijfolie
- 200 g Kikkerewtenmeel ( kan ook van de consistentie meer of minder zijn )
- 30 - 35 g geportioneerd bakvet voor bakken ( Ik heb bakspray gebruikt, om de fritters niet onnodig vet te bakken )
Bereiding:
Was de groente en rasp de courgette fijn. Snij de champignons in plakken. Schil de ui en snij in halve plakken, snij de paprika in strepen, hak de peterselie, dille en de geschilde knoflooktenen fijn.
Verwarm in een pan de olijfolie en bak de ui paar minuten en voeg de champignons en paprika erbij en roerbak de groente. Ik bak de groente zolang, tot dat de champignons mooie goud bruin worden. Ik hou ervan, als zij iets knapperig zijn.
Giet de gebakken groente in een grote kom, voeg de gehakte peterselie en dille incl. alle kruiden erbij en roer alles goed door elkaar.
Doe nu de kikkererwtenmeel erbij. De deel mag best nog iets nattig blijven, het mag niet te droog zijn.
Verwarm een grote pan en besmeer met iets vet. Geef een goede eetlepel van de deeg in de pan en laat van beide zijden goud bruin bakken.
Ga met deze stap zolang door, tot alle deeg op is.
Serveer de fritters met een
Tzatziki saus of met een
tahini saus en geniet ervan. De fritters smaken ook koud nog heerlijk. De perfecte recept voor "To Go".
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept ( zonder saus ) : 1398 C, 151.6 KH, 67.5 g E, 40.6 g Vet, 14.7 g Vezel en 51.2 g Suikers
Voedingswaarde voor 1 fritter van 30 stuk zonder saus : 47 C, 5.1 g KH, 2.3 g E, 1.4 g Vet, 1.7 g Vezels en 3.6 g Suikers
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *