MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Sweet Breakfast Pizza

Desserts
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

1 kleine Pizza: of als ontbijt voor 2 persoon, of als dessert voor 6 personen
  • 125 g Natur Tofu
  • 15 g Agave Siroop ( of meer naar Smaak )
  • 30 g Puur Pindakaas zonder Suiker ( of ander Noten Pasta )
  • 50 g Havermeel
  • 3 g Kaneel
  • 5 g Wijnsteen Bakpoeder ( of gewone Bakpoeder )
  • mini snuifje Zout
voor de Beleg:
  • 40 g Aardbeien
  • 100 g Banaan
  • 30 g Blauwe Bessen
  • 3 g Kokosrasp
  • ( jij kan natuurlijk jouw Pizza naar believen met ander fruit belegen ;-) )

BEREIDING

Verwarm de bakoven 180 graden. Laat de tofu in een met keuken papier belegd afgiet goed uitlekken. Doe nu alle ingrediënten in een keukenmachine en laat goed met elkaar mixen tot een egaal glad deeg. img-3752-e1504618839229.jpgimg-3753.jpgimg-3754.jpg Doe de deeg in en ronde, met bakpapier bekleed bakblik en laat gedurende 25 minuten in de bakoven bakken. img-3755.jpgimg-3758.jpg In de tussentijd kan de fruit beleg voorbereid worden. Doe de aardbeien in een blender en laat tot een puree mixen. Snij de banaan in plakken. Als de sweet pizza deeg klaar is, haal die uit de bakoven en laat goed koelen. Bestrijk de pizza met de aardbeien puree en beleg met de bananen en de bessen. Doe er nog iets kokosrasp erop en klaar is de sweet pizza :-) Eet smakelijk :-)   Voedingswaarde voor de hele pizza: 722 C, 84.1 g KH, 30.5 g E, 29.2 g Vet en 8.7 g Vezel  Voedingswaarde als ontbijt voor 1 portie van 2 portionen : 361 C, 42.1 g KH, 15.1 g E, 14.6 g Vet en 4.4 g Vezel Voedingswaarde als dessertportie van 6 portionen: 120 C, 14 g KH, 7.6 g E, 4.9 g Vet en 1.5 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten