Pompoen Cake met Witte Chokolade

INGREDIËNTEN

1 cake = 12 plakken :

  • 1 kleine biologische Hokkaido Pompoen
  • of 240 g Pompoen Puree
  • 250 g Glutenvrij Bakmeel                                                           
  • 50 g Kokosmeel                              
  • 125 g Erythritol
  • 20 g  gebroken Lijnzaad
  • 6 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakpoeder
  • 2 g Bakingsoda / Natron
  • 2 g Speculaas Kruiden
  • 1 g Kaneel
  • 2 g Vanille Extract
  • Snufje Zout
  • 40 g grof gehakte Pekan Noten ( ongebrand & ongezouten )

 

  • 240 ml Sojamelk
  • 20 ml Citroensap
  • 50 ml gesmolten Kokosolie
  • 80 g Vegan Witte Chokolade

BEREIDING

Ik heb altijd zelfgemaakte pompoen puree in huis. Ik koop een heel groot pompoen en bereid het voor. Wat ik nodig heb, dat neem ik voor een recept, en de rest doe ik dan in de diepvries. Zo is er altijd pompoen in huis voor een lekker soep of andere recepten met pompoen.

Verwarm de bakoven op 200 graden ( hetelucht ). Was de pompoen en snij in tweeën. Haal de pitten met hulp van een lepel eruit.

Snij de pompoen in kleine stukken. Als de pompoen biologisch is, hoef de schil niet eraf. Doe de pompoen stukken op een bakplaat met bakpapier. Bak de pompoen stukken in 20 minuten gaar en haal deze dan eruit en laat even afkoelen.

Vermeng de sojamelk, de citroensap en de gesmolten kokosolie goed met elkaar en zet bijzij.

Vermeng nu de droge ingrediënten in een kom met elkaar. Voeg ten slotte de gehakte noten erbij en vermeng nog een keer alles goed met elkaar.

Verwarm de bakoven terug op 185 graden ( hete lucht ). Pureer de pompoen stukken met iets van de sojamelk – mengsel.

Doe nu de pompoen puree met de rest van de sojamelk – mengsel in een mixer en laat alles goed met elkaar mixen.

Voeg nu de droge ingrediënten erbij en laat alles tot een mooie deeg mixen. Hoe langer je de deeg mixt, hoe dikker en smeuïger die wordt.

Schep de deeg in een silicone vorm en bak de cake gedurende 45 minuten in de bakoven. ( maak eerst de prik test, want elk bakoven is anders en de baktijd kan langer zijn ). Haal de cake uit de bakoven en laat in de vorm op een rooster goed afkoelen.

Naar 1 uurtje neem ik de cake uit de vorm en laat nog 1 uurtje afkoelen. Als de cake goed afgekoeld is, smelt de vegan witte chocolade in een pan au bain – marie en giet het over de cake. Laat weer goed afkoelen.

Nu is cake klaar 🙂 Je kan er plakken van snijden en heerlijk bij een warm kopje thee of koffie genieten. Neem het als dessert of geniet ervan als ontbijt koek 😉

( Ik heb er 12 plakken van gesneden 😉 , als jij er minder of meer plakken van snijdt, dan bereken de voedingswaarde voor een plakje opnieuw 😉  )

EET SMAKELIJK!!! 

Voedingswaarde voor 1 cake ( 12 plakken ) : 2535 C, 427.13 g KH, 32.5 g E, 137.2 g Vet en 29 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie ( 1 plak van 12 ) : 211 C, 35.6 g KH, 2.7 g E, 11.4 g Vet en 2.4 g Vezel 

 

Schreibe einen Kommentar