MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Zeekraal met Shitake

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Zeekraal is een zilte groente en kan zowel boven als ook onder water groeien. Zeekraal is eetbaar en heel erg gezond. Het bevat boordevol vitamine en minerale net als: natrium, kalium, magnesium, zwavel, calcium, fosfor, ijzer, zink, mangaan, jodium en koper. Verder heeft Zeekraal ontstekingsremmende en antioxidant eigenschappen. Ook is die MEGA laag in calorieën. Dus als ik irgendwaar in de schappen zeekraal zie, dan aarzel ik niet en tast meteen toe. Hier een recept, hoe jij het kan voorbereiden, maar natuurlijk kan jij ook altijd naar alternatieven op internet zoeken. Lang leve Google :-) ;-)

INGREDIËNTEN

2 porties:
  • 200 g Zeekraal
  • 100 g Shiitake ( Paddestoelen )
  • 2 kleine Rode Ui ( 40 g )
  • 1 Teen Knoflook ( 3 g )
  • 10 ml Olijfolie
  • Peper naar Smaak
  • 130 ml Water
  • ( Zout hoef niet in dit gerecht, omdat zeekraal van natuur een zoute smaak heeft )

BEREIDING

Was de zeekraal goed af en verwijder houterige takken zo nodig. Laat goed uitlekken. Was de Shiitake goed af, en snij in kleinen stukken als deze bij aanschaf al groot zijn. Het is niet altijd nodig. Snij de ui en de knoflook klein. img-3765.jpgimg-3767.jpg Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui erin. Voeg naar paar minuten de knoflook, de shiitake erbij en roerbak deze 3-4 minuten mee, tot de shii-take een mooie bruine kleur heeft. img-3770.jpgimg-3771-e1505048818637.jpg Voeg nu ook de zeekraal erbij en roerbak deze ook kort mee. Kruid naar smaak met de peper. Voeg nu de water ertoe en laat met een deksel langzaam gedurende 20 minuten pruttelen. Klaar is de heerlijk smakende zeekraal :-) Ik dien het op met rijst en met iets zelfgemaakte Soja-Tzatziki ;-)   Voedingswaarde voor 2 porties: 174 C, 11.1 g KH, 6.6 g E, 10.3 g Vet en 4,7 g Vezel   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten