MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Chinese Noodle Salad

Salades
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Deze recept heb ik, sinds ik 14 of 15 jaar oud was :-)  Ik was op de verjaardagsfeest van mijn toen beste vriendin Jessika. Haar moeder had deze suuuuuuuuper lekker salade gemaakt ( wel met normale penne  en normale 3,5 % yoghurt gemaakt ) en ik wilde meteen de recept van haar. En sindsdien herinner ik mij elke keer weer aan Jessika en haar moeder en ben onwijs dankbaar, dat ik dank hun deze lekker smaakende salade leerde kennen.  

INGREDIËNTEN

2 - 4 porties:
  • 200 g Soja Noodles  ( of een ander pasta naar smaak, kunnen ook penne of fusilli zijn )
  • 200 g Ananasstukken uit glazen Pot
  • 1 Prei ( ca. 180 g )
  • 200 g Soja yoghurt zero Sugar
  • 2 g Chinese Kruiden ook Vijfkruidenpoeder genoemd
  • 3 g Curry Poeder Mild ( Kerriepoeder :-) is natuurlijk de Nederlandse woord ;-) )
  • 50 ml Kokosmelk ( Alpro )
  • 20 ml Sesamolie
  • Zout & Peper naar Smaak
  • ( eventueel nog 1 tot 2 EL vegan mayonaise, ik heb geen gebruikt )
img-2687-e1498497992909.jpgimg-2689-e1498497953990.jpgimg-2690.jpg

BEREIDING

Bereid de noodles naar de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb de noodles nog 2 keer de lengte naar gebroken, daarmee er niet echt lange sliertjes worden. Laat de noodles als zij gaar zijn goed uitlekken. ( De pasta mag beetgaar zijn, al dente, niet te zacht !!! ) Laat de ananas ook uitlekken, maar bewaar 2 EL voor de dressing. Snij de prei in de lengte door en snij ervan fijne halve ringetjes.  Was de prei goed uit en laat deze ook goed uitlekken. Bereid in een heel grote kom/sla bowl de dressing. Vermeng de water van de ananas, de soja yoghurt, de Chinese kruiden, de Kerrie, de kokosmelk, sesam olie, zout & peper goed met elkaar. Voeg nu de ananas en de prei toe en roer nog een keer goed door. img-2693.jpgimg-2694.jpg Als laatst voeg jij de noodles/pasta erbij en meng het heel voorzichtig met de rest. Ik doe dit het liefst met den handen, omdat dit dan meer Fingerspitzengefühl is :-) :-D img-2695.jpgimg-2696-e1498498780702.jpgimg-2697.jpg Laat de sla nog iets in de koelkast rusten en iets kouder worden. Ook de smaken kunnen dan beter   hun werk doen. Als de sla goed koud is, kan jij dan opdienen en eventueel nog met iets Nigella zaden decoreren. Eet smakelijk :-)     Voedingswaarde voor de hele sla: 1197 C, 118.9 g KH, 107.1 g E, 37.2 g Vet en 66.1 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie/ van  4 porties: 299 C, 29.7 g KH, 26.8 g E, 9.3 g Vet en 16.5 g Vezel Tip: Ik diende de salade met VEGA "Gehaktballetjes" gemaakt van Tofu. Past heel goed erbij ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten