MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Zomerse Easy Gazpacho

Soepen
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

Ingrediënten

2 porties:
  • 2 Tomaten ( ca. 300 g )
  • 1/2 Komkommer ( ca. 135 g )
  • 1/2 Rode of Gele Paprika ( ca. 75 g )
  • 5 ml Appelcider Azijn
  • 15 ml Citroensap
  • 1 Teen verse Knoflook ( ca. 3 g )
  • 1 g Italiaanse Kruiden
  • 15 ml Olijfolie
  • Zout & Peper
  • 400 ml Water
  • Verse Basilicum  en Peterselie voor de deco

BEREIDING

Snij de paprika door de midden, verwijder stengel en de zaden. Was de groente en snij in grove stukken. Doe alles in een grote kom en pureer zo lang, tot de ingrediënten van deze zomerse soep goed met elkaar emulgeren ( = mengen van vet met water door de vetbolletjes zo klein te laten worden dat zich verdelen. Dit wordt dan een emulsie genoemd. Hiervoor is het altijd nodig, een emulgator bijvoorbeeld iets zuur zoals azijn, mosterd of citroensap te gebruiken. ) Giet de gazpacho in twee glazen en decoreer naar believen met verse Basilicum en Peterselie, of net als ik hier nog met extra dun gesneden radijs plakken. Heerlijk voor een warme zomerse dag....of als het maar snel moet gaan ;-)  Enjoy :!: :!: :!: Voedingswaarde heel recept: 229 C, 24 g KH, 4.6 g E, 14.8 g Vet en 6 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie: 115 C, 12 g KH, 2.3 g E, 7.4 g Vet en 3 g Vezel  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten