Ingrediënten
16 bites :
- 100 g zelfgemaakt Pompoenpuree of een klein Hokkaido Pompoen
- 200 g Medjool Dadels
- iets water, om de dadels erin te weken
- 120 glutenvrij Havermout Vlokken
- 150 g naturel Pindakaas zonder toevoegingen en suiker
- 20 ml Agave Diksap of meer naar Smaak ( of ander Zoetmiddel )
- 2 g Vanille Poeder of Extract
- 2 g Speculaas Kruiden
- 400 g Vivani Vegan Chokolade 75 % ( of ander vegan Chokolade )
- 100 g Ongebraden Pindas ( naar Smaak misschien gezouten )
BEREIDING
Als jij geen pompoen puree in huis hebt, dan kan jij dit zo doen:
Verwarm de bakoven op 200 graden ( hetelucht ). Was de pompoen en snij in tweeën. Haal de pitten met hulp van een lepel eruit.
Snij de pompoen in kleine stukken. Als de pompoen biologisch is, hoef de schil niet eraf. Doe de pompoen stukken op een bakplaat met bakpapier.
Bak de pompoen stukken in 20 minuten gaar en haal deze dan eruit en laat even afkoelen.
Nu kan jij de pompoen pureren. Neem zoveel, hoeveel je nodig hebt, en de ander rest kan jij in de diepvries bewaren voor ander
pompoen recepten.
Ontpit de dadels en laat deze even in de water weken.
Kneed in een kom de havermout vlokken, de pindakaas, de pompoen puree en de vanille poeder tot een plakkerig deeg. Verdeel deze deeg in een silicon vormpje. ( ik naam hier een vorm van 23 cm X 24 cm ). Zet de vormpje in de diepvries en laat de cake gedurende 1 uur vriezen.
Neem de geweekte dadels en laat deze met de speculaas kruiden in een mixer of keukenmachine tot dadel puree verwerken. Haal de havermout-pompoen-deeg uit de vriezer en verdeel de dadel moes erover heen. Nu kan jij de pinda's over de dadel moes verdelen.
Zet de vormpje weer terug in de vriezer en laat het geheel 1 - 2 uur vriezen. Als de tijd voorbij is, kan jij de chocolade alvast
au bain-marie smelten.
Als jij wilt, kan jij alvast de bites "voor snijden", daarmee het later makkelijker snijden is. Giet de gesmolten chocolade over de dadel moes met pinda's en laat goed afkoelen. Als de cake ontdooit is, in stukken snijden en genieten ;-)
Door de chocolade laagje laat zich de cake niet makkelijk snijden, but who cares ???? It taste soooooo yummy ;-) ;-) :-)
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept : 5098 C, 368.4 KH, 112.3 g E, 334.7 g Vet en 34.2 Vezel
Voedingswaarde voor 1 stukje van 16 : 319 C, 23 KH, 7 g E, 21 g Vet en 2 Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *