MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Wortel-Gierst-Risotto Orientalisch

Hoofdgerechten / Bijgerechten Turkish Cuisine
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

2 Porties:
  • 150 g Woltels
  • 1 Rode Ui ( 80 g )
  • 1Teen verse Knoflook ( 3 g )
  • 10 ml Olijfolie
  • 1 TL Komijnzaad ( 2 g )
  • 1 TL Cayenne Peper ( 2 g )
  • 60 g Gierst
  • 1 TL  ( 3 g ) Kaneel
  • Snuifje Zout en Zwarte Peper
  • 250 ml Water
  • 30 g Granaatappel Pitjes

BEREIDING

Was de wortels en snij deze in kleine blokjes. Snij de ui en knoflook in heel fijne blokjes en fruit deze met de wortel in de olijfolie in een grote pan. Als de wortels goed zacht geworden zijn, voeg de kruiden en de gierst toe en roer goed door elkaar tot alles goed met elkaar vermengd is. Overgiet het mengsel nu met de water en laat even kort opkoken. Als het begint te koken, zet de deksel op de pan en laat op laag vuurtje 10 - 15 minuutjes zachtjes pruttelen. Als de hele vocht iet opgenomen, is de risotto klaar, om geserveerd te worden. Dien de risotto op borden of in kommetjes en decoreer met de granaatappel-pitjes. Eet smakelijk :-) Voedingswaarde voor de hele recept: 446 C, 74.9 g KH, 9.9 g E, 12.6 g, 9.9 g Vezel Tip: Als er iets overblijft, is deze risotto de volgende dag ook lekker, om gewoon koud als "rijst"-salade in de middag te eten ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten