INGREDIËNTEN
2 Porties:
- 150 g Woltels
- 1 Rode Ui ( 80 g )
- 1Teen verse Knoflook ( 3 g )
- 10 ml Olijfolie
- 1 TL Komijnzaad ( 2 g )
- 1 TL Cayenne Peper ( 2 g )
- 60 g Gierst
- 1 TL ( 3 g ) Kaneel
- Snuifje Zout en Zwarte Peper
- 250 ml Water
- 30 g Granaatappel Pitjes
BEREIDING
Was de wortels en snij deze in kleine blokjes. Snij de ui en knoflook in heel fijne blokjes en fruit deze met de wortel in de olijfolie in een grote pan.
Als de wortels goed zacht geworden zijn, voeg de kruiden en de gierst toe en roer goed door elkaar tot alles goed met elkaar vermengd is. Overgiet het mengsel nu met de water en laat even kort opkoken.
Als het begint te koken, zet de deksel op de pan en laat op laag vuurtje 10 - 15 minuutjes zachtjes pruttelen.
Als de hele vocht iet opgenomen, is de risotto klaar, om geserveerd te worden. Dien de risotto op borden of in kommetjes en decoreer met de granaatappel-pitjes. Eet smakelijk :-)
Voedingswaarde voor de hele recept: 446 C, 74.9 g KH, 9.9 g E, 12.6 g, 9.9 g Vezel
Tip: Als er iets overblijft, is deze risotto de volgende dag ook lekker, om gewoon koud als "rijst"-salade in de middag te eten ;-)
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *