Vegan Soja-Köfte

Ingrediënten

2 tot 4 porties ( 16 Stuk ) :

  • 200 g Sojavlokken
  • kokend heet water ( om de Sojavlokken te weken )
  • 50 g Havermeel
  • 15 g Psylliumvezels
  • 1 TL ca. 4 g Turkse Pulbiberof Pittige  Cayennepepper
  • 1 TL ca. 4 g gerookte Paprikapoeder
  • 1 TL ca. 3 g Komijnzaad poeder
  • Zout & Peper naar Smaak
  • 80 g ( 1 ) Rode Ui  fijn gehakt
  • 15 g ( 2 EL ) Platte Peterselie fijn gehakt
  • 10 g ( 2 Tenen ) verse Knoflook fijn gehakt
  • 40 ml Olijfolie

BEREIDING

Doe de Sojavlokken in een kom en giet er kokend heet water erover, tot ze even bedekt zijn met water. Dek de kom af met een deksel of board en laat wellen ( rusten ).

 

Vermeng in een ander kom havermeel, kruiden, zout en pepper goed door elkaar.

Hak de ui, peterselie en knoflook fijn.

Als het goed is, hebben de sojavlokken alles vocht opgenomen, als niet, is dat geen probleem, want de resterende vocht wordt mee bewerkt. Meng de sojavlokken bij de havermeel-kruidenmegsel en voeg de fijngehakte ui, peterselie en knoflook erbij en kneed tot een samenhangend „deeg“.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verhit de bakoven op 160 grad ( hetelucht ). Form uit de massa een vinger lange en ca. 2 cm breed rolletjes en zet deze op de bak papier naast elkaar.

Zet de bakblik in de bakoven en laat de köfte gedurende 15 minuten in de oven. Naar 15 minuten kan jij alle köftes omdraaien en not ca. 20 minuten in de oven bakken. ( elke bakoven is anders, dus check je köfte, het mag niet de droog worden 😉 )

Als de köfte klaar zijn, kan jij deze heerlijk als bijgerecht of als hoofdgerecht eten. Zelf koud zijn ze de volgende dag heerlijk 😉

Ik serveer mijn köftes altijd met tzatziki  en peterselie 🙂 Maar smaken verschillen, dus maak je eigen style ervan 😉

 

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele recept : 1422 C, 53.1 g KH, 90.5 g E, 82.7 g Vet en 17.3 g Vezel, Suikers: 12.2

Voedingswaarde voor 1 Köfte van 16 :  89 C, 3.3 g KH, 5.6 g E, 5.2 g Vet en 1.1 g Vezel en Suikers: 0.8

Schreibe einen Kommentar