Stacked Aubergine

INGREDIËNTEN

2 Porties

  • 2 Middelgrote Aubergines
  • 300 g Bloemkool ( in kleine “rijstgrote” korrels gehakt met behulp van keukenmachine )
  • 1 Middelgrote ( 80 g ) Rode Ui
  • 1 Glazen Pot ( 240 g ) Kidneybonen
  • Zout & Peper
  • 30 ml Olijfolie
  • 2 Tenen geperst Knoflook
  • 1 EL ( 5 g ) Italiaanse Kruiden
  • 1/2 TL ( 2 g ) hete Cayenne Peper

BEREIDING

Verwarm de oven op 200 graden. Snij de aubergines in dunne plakken. Maak van de olijfolie, kruiden, geperst knoflook, zout & peper, en naar smaak hete cayenne peper een dressing en besmeer de aubergine-plakken met behulp van een keukenkwastje goed in. Doe de plakken op een met bakpapier belegd bakplaat en gril deze ca. 5 – 10 minuten. Let op, dat deze niet verbranden, want elke bakoven is anders. Als deze klaar zij, haal ze eruit en laat afkoelen.

Maak de bloemkool schoon, snij deze in roosjes. Giet de bonen af in een afgiet, was deze onder lopend water, en laat het goed uitlekken. Pel de ui schon en snij in 4 stukken. Maak met behulp van een keukenmachine uit de bloemkool, de kidneybonen, de ui, zout & peper een plakkerig massa.

Nu neem jij een plak aubergine en besmeert deze met 1 EL van de bloemkool-bonen-vulling, en ga zo ver, dat jij 5 plakken van de aubergine hebt opgestapeld. Zet deze in een ovenschaal en verwerk alle aubergines plakken op deze manier verder. Zet de ovenschaal in de bakoven en bak de aubergines op 180 graden ongeveer 15 minuten.

Dien de aubergines met zelfgemaakte Tzatziki en met ruccola salade op. Eet smakelijk 🙂

Tip: als er vulling overblijft, kan jij deze ook als burger verweken en met in de bakoven bakken, en heb jij voor de volgende dag jouw lunch klaar 🙂

Voedingswaarde voor het hele recept: 882 C, 123.7 g KH, 37 g E, 31 g Vet en 60 g Vezels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *