Soja-Tzatziki

Tzatziki of de wel Cacik ( in Turks) is van oorsprong een yoghurt dip voor vlees, döner, wraps, gevulde wijnbladen, gevulde paprika, op gewoon voor op brood. Deze is ook onmisbaar bij een echte Turkse “Mezze”  Maar als veganist wil ik deze super lekkere dip niet uit mijn favoriete list schrappen, omdat de hoofd ingrediënt yoghurt is. Ik neem gewoon Soja-Yoghurt 🙂 Nou hier is dan mijn versie:

Ingrediënten

  • 125 g Soja-Yoghurt zonder suiker
  • 200 g heel klein gesneden Komkommer
  • naar smaak 1- 2 tenen versgeperst Knoflook
  • 3 – 5 g gehakte verse Dille
  • sap van een halve Citroen
  • Zout & Pepper
  • 1 EL olijfolie

BEREIDING

Alles in een kom met elkaar goed vermengen en in een glazen pot in de koelkast bewaren.

Voedingswaarde voor de hele recept: 222 C, 10.9 C, 6.9 E, 16.9 g Vet en 2.1 g Vezel

4 thoughts on “Soja-Tzatziki

Schreibe einen Kommentar