INGREDIËNTEN
voor 6 Burgers:
- 300 g Courgette geraspelt
- 20 g Lijnzaad
- 20 g Kokosmeel
- 20 g Sojaprotein of Boekweitmeel
- verse Kruiden naar smaak
- 1 TL ( 3 g ) Komijnzaad
- 1 TL ( 3 g ) Knoflookpoeder
- 1 TL ( 3 g ) Uienpoeder
- Zout & Peper
BEREIDING
Ter plekke van soja protein kan jij ook havermeel, boekweitmeel, of amandelmeel nemen. Kruiden kunnen zowel droog als ook verse zijn. Ik naam bij deze ook iets verse bieslook en verse koriander. Vermeng alle ingrediënten met elkaar. Verwarm de oven ( Hetelucht) op 180 graden.
Maak van de plakkerige deeg eerst grote balletjes, die jij dan naar burgers plat drukt met de binnenkant van jouw platte hand :-)
Van deze mengsel maak jij makkelijk 5 - 6 Burges. Leg deze in de voorgewarmde bakoven. En bak deze ca. 25 - 30 minuten gar. Op de helft van de tijd, zo naar 15 minuten draai de andere kant van de burger, dat deze regelmatig gaar wordt. Hou ze goed in de gaten, elke bakoven is anders, bij de ene kan het langer duren, bij de ander zelf korter, dat de burgers goud bruin zij. Laat de burgers iets afkoelen en serveer met een lekker salade en
zelfgemaakte Tzatziki, of met gluten vrij broodjes : -) Dat is smullen :-)
Voedingswaarde voor 6 Burgers: 338 C, 16 g KH, 31 g E, 11 g Vet en 19 g Vezels
Voedingswaarde voor 1 Burger: 56 C, 2.7 g KH, 5.2 g E, 1.8 g Vet en 3.2 g Vezels
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *