Schotel van Borlotti Bonen

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ingrediënten en experimenteer heel graag 🙂 Als jij deze bonen niet vind, of te duur zijn, geeft überhaupt niks, want deze schotel kan jij ook gewoon met normale snijbonen koken. Smaakt net zo lekker 😉

INGREDIËNTEN

2 Porties:

  • 200 g Borlotti Bonen vers                                                                 
  • 1 Rode Ui ( 60 g )
  • 1 Teen Knoflook ( 4 g )
  • 10 ml Olijfolie
  • 2 g gedroogde Majoraan
  • 2 g gedroogde Basilicum
  • 2 g Oregano
  • 120 ml gepasseerde Tomaten
  • 150 ml Water
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Dop en was de bonen. Snij deze in 3 – 4 cm lange stukken. Snij de ui in grove blokjes en de knoflook fijn. Verhit in een pan de olijfolie en fruit hier de ui erin. Als de ui begint glazig te worden, voeg de knoflook en de bonen ertoe en fruit mee. Na een minuut voeg de gepasseerde tomaten en de kruiden toe, roer alles goed door elkaar. Afsluitend giet je de water eroverheen. Laat de water kort opkoken, en verlaag meteen het vuurtje. Doe de deksel op de pan en laat de schotel kleine 15 – 20 minuutjes langzaam pruttelen.

Serveer de schotel warm, maar koud is die ook heerlijk als antipasti 😉 Als je deze warm eet, past hierbij rijst ertoe. Smakelijk eten 🙂

Voedingswaarde voor 2 porties: 291 C, 48 g KH, 18.3 g E, 2.5 g Vet en 11.2 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *