INGREDIËNTEN
1 cake = 6 - 8 porties
Kwark Laagje:
- 100 ml Water
- 50 ml Citroensap
- 4 g Agar Agar of ander Geliermiddel
- 400 g Soja Kwark
- 30 g Pudding Protein Poeder of ander Pudding Poeder
- 2 - 3 druppels Aroma
- 50 ml Citroensap
- 6 - 8 Bramen = 60 g
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 160 grad ( hetelucht ). Vet een rechthoekig springvorm met iets olijfolie of met bak spray ( bespaart paar extra vet calorieën ;-) ). Mijn bakblik hier is 20 cm lang. Ik heb mijn springvorm zowel met iets bak spay besproeit als ook met iets bakprotein bestrooit.
Laat in een blender de banaan, de tahini, de erythritol, de appelazijn goed mixen. Zet deze dan even opzij.
Vermeng in een kom de bakprotein met de bakpoeder en voeg nu de banaan mix erbij en roer alles goed door tot een beslag.
Giet de beslag in de springvorm en bak de cake 50 - 60 minuten in de bakoven. Haal de cake eruit en laat goed afkoelen.
Nu aan de slag voor de kwark laagje. Los in een pannetje de agar agar in de water en citroensap en laat dit even goed 2 minuten opkoken. Zet het vuurtje uit en laat even iets afkoelen.
Vermeng in een kom de Soja Kwark, de protein pudding, de aroma druppels ( ik had limoen flavour) en de citroensap.
Giet nu de agar agar mensel over de kwarkmengsel en roer alles goe door elkaar. Deze mengsel word nu over de cake verdeelt en met de bramen decoreert.
Zet de cake in de koelkast en laat deze minimaal 4 uren opstijven voor het opdienen. Ik liet de cake zelf de hele nacht in de koelkast ;-) Ik kon echt weerstaan, ondanks ik een echte zoetekauw ben, en alles zoete wordt meteen gekilled :-) :-) :-)
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor het hele cake : 1348 C, 141.6 g KH, 145.2 g E, 53.5 g Vet en 23.8 g Vezel, 34.2 g Suiker
Voedingswaarde voor 1 plak van 8 porties : 169 C, 17.7 g KH, 18.2 g E, 6.7 g Vet en 3 g Vezel, 4.3 g Suiker
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *