Ingrediënten
20 Balletjes :
- 400 g zelfgemaakt Pompoenpuree of een klein Hokkaido Pompoen
- 50 g Kikkererwten Meel
- 50 g Lupinen Proteïne of ander Proteïne
- 15 g verse Platte Peterselie
- 5 g vers geperst Knoflookteen
- 8 ml Olijfolie
- 2 g gemalen Komijnpoeder
- 3 g Chili Peper ( of meer of minder naar Smaak )
- 3 g gemalen Korianderpoeder
- Zout & Peper naar Smaak
saus:
BEREIDING
Als jij geen pompoen puree in huis hebt, dan kan jij dit zo doen:
Verwarm de bakoven op 200 graden ( hetelucht ). Was de pompoen en snij in tweeën. Haal de pitten met hulp van een lepel eruit.
Snij de pompoen in kleine stukken. Als de pompoen biologisch is, hoef de schil niet eraf. Doe de pompoen stukken op een bakplaat met bakpapier.
Bak de pompoen stukken in 20 minuten gaar en haal deze dan eruit en laat even afkoelen.
Nu kan jij de pompoen pureren. Neem zoveel, hoeveel je nodig hebt, en de ander rest kan jij in de diepvries bewaren voor ander
pompoen recepten.
Vermeng alle ingrediënten in een kom tot een samenhangend mengsel ( let op: afhankelijk van de proteïne, die jij voor dit recept neemt, kan het zijn, dat jij minder kikkererwten meel of meer nodig hebt. De mengsel mag niet te vast zijn. Zo blijven ze buiten knapperig en binnen zacht ) en laat het in de koelkast gedurende 30 minuten opstijven.
Verwarm de bakoven op 180 graden ( hetelucht bakoven ). Haal de kom uit de koelkast en draai uit de mengsel 20 walnoot grote balletjes ( net als de
Falafels uit mijn recepten ). Leg die balletjes op een met bakpapier belegt bakblik en bak de balletjes gedurende 20 - 30 minuutjes. Ik hou van knapperig, dus laat ik de balletjes 30 minuten in de oven ;-)
Serveer de balletjes als borrel hapjes, of als bij gerecht, of als lunch met een heerlijk salade, of maar er een heerlijk wrap of een broodje...... Maak er je eigen creatie van.... The sky is the limit....!!!
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept : 643 C, 71.8 KH, 35.8 g E, 21.9 g Vet en 33.4 Vezel
Voedingswaarde voor 1 balletje van 20 balletjes : 32 C, 3.6 KH, 1.8 g E, 1.1 g Vet en 1.7 Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *