Wasabi Tahini Saus

INGREDIËNTEN

1 klein glazen pot ca 120 g:

  • 70 g Tahin ( Sesampasta )
  • 15 ml Tamari
  • 10 g Wasabi
  • 5 ml Sesamolie
  • 6 ml Agave Dipsap of ander Zoetmiddel
  • 5 ml Rijstazijn
  • 1 g Gember Poeder
  • eventueel  Peper naar Smaak
  • 30 ml Water

BEREIDING

Doe alle ingrediënten in een krachtige blender en laat alles goed met elkaar mixen tot een egaal glad mengsel.  Schep de smeuïge spread in een glazen pot met deksel. Deze is dan in de koelkast 5 – 7 dagen goed houdbaar. Geniet deze als saus bij de pasta, of sushi of als spread voor wraps, of gewoon op selfmade crackers en selfmade brood, en eventueel als saus in salades….Smaken verschillen !!!

Voedingswaarde voor 120 g: 544 C, 24.4 g KH, 16.1 g E, 42.6 g Vet en — g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie=20 g=1 EL: 91 C, 4.1 g KH, 2.7 g E, 7.1 g Vet en –g Vezel

One thought on “Wasabi Tahini Saus

Schreibe einen Kommentar